Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Tar Hand Om Ostron

Som fisk ökar andelen vatten i gyllor och mantlar.


Som fisk ökar andelen vatten i gyllor och mantlar. Manteln linjer upp med smĂ„ blodkĂ€rl, tar syre frĂ„n vattnet och utstöter koldioxid. Östers har en liten vĂ€rme med tre kamrar, som ligger under en adduktormuskulĂ€r och pumpar fĂ€rglöst blod, vilket ger syre till alla delar av ostronens kropp. Att ta hand om ostron krĂ€ver inte mycket underhĂ„ll. Östrar filtrerar vatten pĂ„ egen hand och gör Ă€ven de mest bracka miljöerna i kristallklart vatten. Östers har mĂ„nga nĂ€ringsĂ€mnen som protein, kolhydrater och lipider. De ger ocksĂ„ vitaminer A, tiamin, riboflavin, niacin, askorbinsyra och kalciferol. Du kan ta hand om ostron i ditt hem som husdjur eller som matkĂ€lla.

Hur man tar hand om ostron: ostron

Steg 1

Köp en tank till ostronen. MÄnga djurförsörjningsbutiker sÀljer olika akvarier. Ett litet akvarium Àr tillrÀckligt med plats för upp till tre ostron. NÀr du har tanken, fyll den med saltvatten. Du kan ocksÄ köpa havsalt tabletter frÄn husdjursförsörjning butiker ocksÄ. Du kan ocksÄ anvÀnda vatten frÄn kÀllan till ostronens ursprung.

Steg 2

LĂ„t vattnet sedimentera till rumstemperatur. Östers behöver varmt vatten att leva. Om du vill lĂ€gga till en vattenvĂ€g, vĂ€nta en timme innan du lĂ€gger till en luftpump.

Steg 3

Tillför syrgas till tanken genom en luftpump. DjuraffĂ€rer sĂ€ljer luftpumpar som sitter i din vĂ€gg hemma. Östers behöver syre för att leva.

Steg 4

Placera ostronen i tanken och sÀtt pÄ luftpumpen. LÄt ostronna lösa sig i miljön. Rengör inte det naturliga materialet pÄ sina skal. Alger kan vÀxa men det hjÀlper miljön. AnvÀnd en skrapa för att rengöra algerna frÄn akvarievÀggarna om du vill.

Steg 5

SlÄ pÄ ett akvarie ljus i Ätta till tolv timmar om dagen för att frÀmja mer alger tillvÀxt. Algerna och ostronerna hjÀlper till att filtrera vattnet. Ostron tar in nÀringsÀmnen frÄn vattnet och algerna genom att öppna nÄgot. Om du mÀrker en ostronöppning i stor utstrÀckning, kan ostronen vara död.


Video: Besöker Ostron EM med bla Leif Mannerström

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Doftspel För Hundar

✔ - Hur Bli Av Med Rosa PĂ€lsflĂ€ckar FrĂ„n Hunden Som Slickar

✔ - SĂ„ HĂ€r HĂ„ller Du Turtle Tankar Clear


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!