Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Berättar Åldern För En Budgie

Budgies gör stora första husdjur till nybörjare fågelhållare.


Budgies gör stora första husdjur till nybörjare fågelhållare. Budgies har massor av personligheter och några lär dig att prata. Manspersoner är mer benägna att prata än kvinnor, så välj en pojke om du vill ha en talare. Du kan också öka dina budgies chanser att lära sig prata genom att köpa en mycket ung fågel, mindre än sex månader gammal. Det finns flera sätt att berätta en budgies ålder för att se till att du väljer en fågel som är i den ålder du vill ha.

Hur man berättar åldern för en budgie: berättar

Steg 1

Fråga uppfödaren, djurägaren eller fågelägaren om åldern på en budgie. En välrenommerad uppfödare eller butik kommer gärna att ge dig denna information. Denna metod är inte alltid tillförlitlig - äldre budgier är mindre värdefulla än yngre budgies, så vissa ägare kan ligga om åldern för att bli av med budgien. Dubbelkontrollera den information du får genom att kontrollera själva fågeln.

Steg 2

Läs taggen om din budgie har en. Titta på budgiebenet för en tagg. Färgen på taggen kan ge dig det år som budgie föddes om taggen är en amerikansk Budgerigar Society (ABS) tagg. Taggfärgerna upprepas emellertid ibland, så dubbelkontroll med uppfödaren eller ägaren för att verifiera budgies ålder. Som ett exempel är ABS-märkfärgen för 2011 mörkblå. Budgies födelseår och eventuellt födelsedatum är inskrivna på taggen i vissa fall, så kolla på siffror på taggen för att dechiffrera din budgies ålder.

Steg 3

Kontrollera budgies huvud för att berätta om sin ålder. En budgie under fyra månader kommer att ha ränder på pannan. När budgien först smälter, kommer dessa ränder att försvinna, vilket indikerar att budgien är någonstans runt tre till fyra månader gammal. Undantagen för detta är lutino budgies eller albino budgies, eftersom deras märkningar inte är som andra typer av budgies.

Steg 4

Titta på budgie ögon. De flesta budgierna har solida svarta ögon tills de är ungefär fyra månader gamla, då börjar en iris att bildas. Iris kommer att vara mörkt först, än gradvis lättare.


Video: Torgny Lindgren berättar om romanen Minnen

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Skapar En Salamander Habitat

✔ - Kan Katter Äta Jordgubbar?

✔ - Hur Man Behandlar Uti Hos Valpar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!