Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man BerÀttar Skillnaden Mellan En Manlig Och Kvinnlig Sun Conure

Ursprungligen frÄn sydamerika och centralamerika Àr solkonstruktioner magnifika iriserande fÄglar med begrÀnsad sprÄkförmÄga.


Ursprungligen frÄn Sydamerika och Centralamerika Àr solkonstruktioner magnifika iriserande fÄglar med begrÀnsad sprÄkförmÄga. Dessa fÄglar med fÀrgglada fjÀderdrÀkter - gula, apelsiner och gröna - mÀter bara en fot i fullvuxen men har enorma personligheter. Sun conures Àr monomorfiska fÄglar, vilket innebÀr att det i grunden Àr omöjligt att bestÀmma sina könen genom syn. Men det finns nÄgra metoder som du kan anvÀnda för att söka sex.

Sun Conure papegojafÄgel

Sun conures Àr kÀnda för sina ljusa fÀrger och stora personligheter.

En tydlig bestÀmning

Territorialgenen

Enligt fÄgelekspert Sally Blanchard Àr en egenskap av den manliga solen conure en territoriell instÀllning till hans bur och till mÀnskliga följeslagare. Hanen kan vara mer pratsam Àn en kvinna, och hans skrik kan vara mer ihÄllande. Skrikande Àr ett vanligt drag med alla conures, man och kvinna, vilket betyder att det inte Àr en fruktansvÀrt korrekt bestÀmningsmetod.

En mer drastisk tillvÀgagÄngssÀtt

En veterinÀr kan kirurgiskt köra ett solskydd. VeterinÀren bedövar fÄgeln och plockar bort nÄgra fjÀdrar och gör sedan ett litet snitt i fÄgelns buk. DÄ kommer veterinÀren att sÀtta in ett artroskop i snittet för att söka efter en enda Àggstock eller ett par testiklar. Denna metod har en högre noggrannhet men medför risker vid administrering av anestesi och möjligheten till postkirurgisk infektion.

DNA ligger inte

Din sun conure Àr inte troligt att begÄ ett brott, men hans eller hennes DNA Àr lika exakt som det som anvÀnds i brottsbekÀmpning. DNA-testning Àr lika noggrann som kirurgisk sexning men innebÀr mindre risk. Din fÄgeln groomer eller en aviÀr veterinÀr kan extrahera en liten mÀngd blod genom att klippa en tÄnagel nÄgot kortare Àn normalt och klÀmma tÄn. Blodprovet skickas sedan till ett labb som bestÀmmer ditt husdjurs kön.

NÀr det bara inte betyder nÄgot

Om du inte planerar att uppföda dina solkonsoler kanske ditt fÄgelns kön inte Àr av stor oro. Du kan vara nöjd med att luta sig tillbaka i patientundersökning för att se om Randy lÀgger ett Àgg och blir din Sandy.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - SmĂ„ Hundar Som Är LĂ€tta Att Ta Hand Om

✔ - Vad Över Counter Drug Kan Du Ge En Hund För Artrit?

✔ - Hur Man Behandlar En Hund Med Parvo


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!