Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Säger Manliga Och Kvinnliga Samhällsfinkar

Med identiska färger och markeringar är samhällets finches (_lonchura domestica_) svåra att kön.


Bär identiska färger och markeringar, samhällets finkar (Lonchura domestica) är svåra att kön. För att skilja män från kvinnor måste du överväga fåglarnas vokaliseringar och hovarbeteende, få din veterinär att undersöka din fågel internt eller få ditt husdjurs sex bestämt genetiskt genom att skicka ett biologiskt prov till ett lämpligt laboratorium. Men om du inte planerar att uppföda fåglarna, spelar din fågelns kön ingen roll, eftersom vård av män och kvinnor är identisk.

Fledgling Beige Bengalese Finch satt i Bamboo

Samhällsfinkar är en konstgjord art som inte existerar i naturen.

Vocalizations and Courting

Både manliga och kvinnliga samhällsfinkar gör chirpande ljud, men bara manliga samhällsfinkar sjunger. Några avancerade hobbyister kan särskilja mellan manliga och kvinnliga chirping ljud, genom att notera närvaron av ett "R" ljud i kvinnans sång. Att uppskatta dessa små skillnader i chirps kräver dock betydande övning och förtrogenhet med arten. Lyckligtvis sjunger de flesta männen kraftigt i närvaro av honor, vilket gör att deras kön bestäms slutgiltigt. Under sångens gång involverar de flesta manliga samhällets finkar sig i föreställningsskärmar, under vilka de fluffar upp sina fjädrar och gläder sig över buret.

Äggproduktion

Precis som med alla andra fågelarter deponerar bara kvinnliga samhällsfinkar ägg. De kommer ofta att producera ägg även när de är inrymda utan manliga, även om äggen uppenbarligen blir oförmåga. Ändå kan fåglar av okänt kött som inte producerar ägg inte identifieras som manliga; denna metod är endast lämplig för identifiering av honor. Båda könen deltar i inkubationstjänster och hjälper till att mata hatchlingsna.

Vetenskapliga lösningar

Om du inte kan bestämma ditt samhällefinchs kön genom ljud eller beteende, kan du säkert bestämma sitt kön med din veterinärs hjälp. Historiskt sett skulle veterinärer undersöka fågelns reproduktionsorgan genom att sätta in en liten kamera i fågelnets nät eller luftvägar, genom vilka de kunde visualisera organen direkt. Men eftersom detta kräver att djuret bedövas, har genetisk testning - där ett laboratorium undersöker DNA-blodet i ett blodprov, äggfragment eller fjäder - blivit mer populärt, eftersom det inte är invasivt och billigare.

Pelvic Palpation

Några erfarna fågelskötare kommer att försöka skilja mellan män och kvinnor genom att känna björkbenen hos en fågel. Kvinnliga fåglar har vanligtvis bredare, mer löst ledade bäckar än män gör, men skillnaderna är mycket subtila. Följaktligen är denna teknik inte mycket tillförlitlig och rekommenderas inte för nybörjare, eftersom det är väldigt lätt att bryta fågelns ben genom att trycka för hårt. Men vissa män utvecklar bullande ventiler under uppfödningssäsongen, som ofta är synliga.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Bli Av Med En Hamster

✔ - Användning Av Allergisk Ögondroppar Hos Hundar

✔ - Vad Är Vaccinationsschemat För Katter Och Kattungar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!