Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man TrÀnar Din Hund

TrÀning din hund tar mer Àn bara att hÄlla en kaka i ena handen och en klickare i den andra.


TrĂ€ning din hund tar mer Ă€n bara att hĂ„lla en kaka i ena handen och en klickare i den andra. Det krĂ€ver god timing, konsistens och lite grundlĂ€ggande kunskaper om hur hundar lĂ€r sig. Det bĂ€sta sĂ€ttet Ă€r att delta i lydnadskurser. Även om det kanske inte fungerar för alla Ă€r trĂ€ning viktig för berika ditt förhĂ„llande med din hund och lĂ€r honom viktiga fĂ€rdigheter.

Tillbaka till skolböcker

De flesta hundar Àr ivriga att lÀra sig.

Ge vÀlvillig vÀgledning

TvÀrtemot vad mÄnga tror, hundar försöker inte styra rosten och vara ansvarig. Snarare studerar de helt enkelt mÀnskligt beteende för att bestÀmma vad de kan och kan inte komma undan och dra slutsatser utifrÄn deras interaktioner. Om din hund misshandlar, behöver du inte hÀvda dig sjÀlv som alfabetet genom att kraftfullt dominera din hund till underkastelse. IstÀllet, fokusera pÄ att försiktigt pÄverka din hund genom att förstÀrka önskat beteende och se till att du inte oavsiktligt belönar oönskat beteende.

Omfamna positiv förstÀrkning

TrÀning ska vara en rolig och trevlig upplevelse för bÄde dig och din hund. Positiv förstÀrkning ger möjlighet att motivera din hund sÄ att han kan lÀra sig genom att anvÀnda belöningar. Om du ger din hund en behandling varje gÄng han utför ett önskat beteende som att sitta eller ligga, kommer han att förstÄ att sitta eller ligga ner ger en belöning och Dessa beteenden bör stÀrkas och öka över tiden.

Utbildning av grundlÀggande kommandon

Att trÀna din hund att sitta: anvÀnd en behandling för att styra din hunds nÀsa uppÄt och bakÄt. NÀr din hunds nÀsa rör sig uppÄt, ska hans rump sÀnka sig mot golvet. I det ögonblick som hans rump berör golvet, berömmer din hund och ger godis.

Att trÀna ligga ner: anvÀnd en behandling för att styra honom rakt ner och sedan flytta bort det frÄn honom som om att designa en imaginÀr "L". Beröm och ge behandlingen nÀr hans armbÄgar rör pÄ golvet.

Att trÀna din hund för att komma till dig: anvÀnd en lÄng linje, en lÀtt slang som mÀter flera fötter och trÀna honom. Förse massor av positiv förstÀrkning nÀr din hund kommer till dig genom beröm och godis.

För att undervisa boendet: stÄ framför din hund och be din hund att sitta eller ligga ner. Beröm honom och ge en behandling för att hÄlla positionen. Gradvis öka tiden din hund hÄller positionen.

On-och Off-Leash Training

Att trÀna din hund för att gÄ i ledning utan att dra: spela det gröna ljuset, rött ljus spel. Stoppa det ögonblick som din hund drar och ring honom tillbaka till din sida och frÄga honom att sitta. NÀr han stÄr i hÀl och sitter, beröm och belöna honom med en behandling och fortsÀtt att gÄ. Upprepa sÄ ofta som behövs. Hundar med en bra Äterkallelse, en stabil vistelse och bra koppelriktning, kan gÄ vidare till avancerad off-leash utbildning. Börja trÀna med en lÄng rad i ett sÀkert slutet omrÄde och belöna din hund nÀr han kommer till dig och pinnar till din sida.

Crate Training Dogs

Oavsett om du anvÀnder en kista för potttrÀning eller för att begrÀnsa din hund efter behov, Àr det viktigt att trÀna din hund "kennel" -kommandot. Gör kassen tilltalande genom att placera godis och leksaker i den och lÀmna dörren öppen. Din hund börjar med att gÄ in i lÄdan pÄ egen hand för att söka efter godsaker. Börja sedan sÀga "kennel" och kasta en godis inuti för att locka honom in. Upprepa flera gÄnger. Vid nÄgon tidpunkt, anvÀnd inte behandlaren för att locka honom in. IstÀllet vÀnta pÄ att han kommer in efter att ha hört befÀl och giv honom en behandling först nÀr han Àr inne. Börja stÀnga honom i lÄdan med sina mÄltider eller favoritleksaker i nÄgra minuter och gradvis öka tiden.

Flytta till avancerad trÀning

NÀr din hund svarar pÄ ett sÀkert sÀtt pÄ kommandon hemma mÄste du börja introducera distraktioner. NÀr din hund nÄr en bra prestanda kring distraheringar och pÄ ett tillförlitligt sÀtt svarar pÄ ditt befÀl, kan du övervÀga att fÄ en trÀnare att bedöma honom och se om han Àr redo att bli inskriven i avancerade trÀningskurser och hundsport, sÄsom smidighet eller rallyÄterhördhet. Och om din hund har rÀtt temperament, kan du övervÀga servicehundtrÀning eller terapihundutbildning.


Video: Anna Lindmarker: DÀrför ska du trÀna ögonkontakt med din hund - Nyhetsmorgon (TV4)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Temperament Och Egenskaper Hos En Corgi Mix

✔ - Behöver Vissa Hundar Mer Sömn Än Andra?

✔ - Hur Man Gör Whelping Boxes För SmĂ„ Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!