Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Tränar Din Hamster För Att Sova På Natten

Hamstrar är naturligt nattliga, vilket innebär att de tycker om att sova under dagen och vara vakna under natten.


Hamstrar är naturligt nattliga, vilket innebär att de tycker om att sova under dagen och vara vakna under natten. Att ta en hamster i ditt hem kan innebära att din egen sömn avbryts om de är uppe hela natten eller att du kommer att ha mindre tid att interagera med din hamster om du är på en normal dagtid schema. Även om det inte rekommenderas ofta, är det möjligt att träna din hamster för att sova på natten så att du får mer samspel med det under dagsljuset.

Hur man tränar din hamster för att sova på natten: natten

Steg 1

Bygg en bra rapport med din hamster. Försök med att mata din hamster ofta och leka med det dagligen. När din hamster blir van vid dig börjar den njuta av ditt företag och ser fram emot att träffa dig varje dag. Detta kommer att göra processen att ändra sina sömnvanor roligare och mindre stressande.

Steg 2

Ta bort ljuset under dagsljuset. Du måste lura din hamster för att tro att det är natt när det är dags. Detta kan göras på flera sätt, till exempel genom att använda ljusblåsande gardiner, placera sin bur i en garderob eller till och med använda en filt som en ljussköld över deras bur.

Steg 3

Håll exakt samma schema. Att ändra en hamsters sömnschema till det fullständiga motsatsen skulle vara som att försöka förändra din egen till det fullständiga motsatsen; Det är en process som skulle ta vanliga scheman. Se till att du håller fast vid det exakta schemat varje gång du blockerar ljuset från hamstern under dagen. Att ändra detta schema kan äventyra hela processen och sabotera dina planer helt.

Steg 4

Be patient i hela träningsfasen. Din hamster kan ta flera månader för att vänja sig vid sitt nya schema. Uppmuntra din hamster att hålla sig borta under dagen genom att interagera med det regelbundet. Aktiviteter som att mata din hamster-godis, placera den i en träningsboll eller ta ut den ur buret kan hjälpa till. Se till att alla rum hamsteren vågar förbli borta från tung belysning från utsidan.


Video: 10 sätt att somna

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Orsaker Till En Hård Klump I Kattens Svans

✔ - Ändrar Neutering En Hunds Beteende?

✔ - Hur Lång Tid Tar Det För Gåsägg Att Kläcka?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!