Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Behandlar En Förödad Katt

Övre andningsinfektioner är ganska vanliga hos katter.


Övre andningsinfektioner är ganska vanliga hos katter. Precis som människor kan katter komma i kontakt med mycket smittsamma virus som leder till kalla och influensa som symtom. En överbelastad katts symptom kan inkludera hosta, nysningar, rinnande ögon och i vissa fall arbetade andning. Congestion är vanligtvis inte allvarlig, men kattungar och äldre katter har högre risk och bör omedelbart tas till en veterinär. Följande information kommer att leda dig igenom hur man behandlar en överbelastad katt.

Porträtt av en katt

Steg 1

Håll din katt torr och varm inomhus. Precis som människor kan kyla och fukt förvärra andningsfrågorna. Att hålla din katt varm och torr inomhus hjälper till att uppmuntra den naturliga helingsprocessen. Sätt filtar i kattens säng och på platser tycker han om att slappa runt huset.

Steg 2

Stimulera din katts aptit med våt mat. Katter som är överbelastade förlorar ofta sin aptit. Delvis beror det på att katten inte kan luktas också. Våt mat tenderar att ha en starkare lukt och kommer att locka din katt att äta. Det är viktigt att din katt håller upp sin styrka så att hans kropp kan fortsätta slåss mot viruset. Det är också viktigt att din katt förblir hydratiserad. Håll hans skål full med färskt vatten för att uppmuntra hydratisering.

Steg 3

Få antibiotika för din katt från sin veterinär. Enligt VetInfo.com är 90 procent av felin övre luftvägsinfektioner virus. Även om antibiotika inte kommer att döda viruset, kommer läkemedlet att avvärja sekundära bakterieinfektioner. Detta är viktigt eftersom din katt kommer att vara mer mottaglig för bakteriella infektioner medan immunsystemet är upptagen med att kämpa för viruset. Att hålla bakteriella infektioner borta hjälper din katt att bli bättre snabbare. Dessutom, om hans ögon ser röda och irriterade, kan receptfria ögondroppar också ges för att rensa eventuella ögoninfektioner.

Steg 4

Ställ in en luftfuktare nära din katt säng. Maryland SPCA rekommenderar användning av en luftfuktare för att trösta din katt. På samma sätt som människor, kommer katter som kämpar med trängsel att få ont och smärtsamma nasala passager, så att öka fuktnivån i luften kommer att minska en del av den irritationen. Veterinärerna på VetInfo.com rekommenderar även användningen av mänskliga näsdroppar för att lindra obehag och näsbesvär. Kontrollera alltid med din veterinär när det gäller dosering och vilka doser som är över disken är lämpliga.

Steg 5

Håll dina kattens vaccinationer aktuella. Det finns flera kattdjurssjukdomar som uppenbarar sig i övre andningsvägarna. Dessa sjukdomar kan vara mycket allvarliga, särskilt om de lämnas odiagnostiserade. Om din katt är ovaccinerad, missade en booster och utsätts för andra katter utomhus eller i kennlar, var vänlig ta honom till sin veterinär.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Livscykeln För Peregrine Falcons

✔ - Hur Man Lyfter Muskulösa Ankor

✔ - Varför Katturin Luktar Som Ammoniak?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!