Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Behandlar Torrt Ögonkondition Hos Hundar

Även om du inte fĂ„r se din valp grĂ„ta, gör inget misstag: hans ögon producerar tĂ„rar, ett av de sĂ€tt som hans kropp skyddar ögonen.


Även om du inte fĂ„r se din valp grĂ„ta, gör inget misstag: Hans ögon producerar tĂ„rar, ett av de sĂ€tt som hans kropp skyddar ögonen. NĂ€r hans ögon inte genererar tillrĂ€ckligt med smörjfilm, har han keratokonjunctivit sicca, eller torrt öga, vilket resulterar i inflammerad, irriterad ögon. Oavsett om du gĂ„r med ett naturligt botemedel eller recept, kan du och din veterinĂ€r hjĂ€lpa din hund att se tydligt.

intensiv utseende hund öga

NÀrbild av ett hunds öga.

Friska tÄrar

Även om din hund inte grĂ„ter i sorg eller glĂ€dje, spelar tĂ„rar en viktig roll för att hĂ„lla ögonen sunda. De Ă€r effektiva vid smörjning av hornhinnan och torkar bort skrĂ€p som kan skada ögonen. Det finns mĂ„nga olika anledningar till att en hund kanske inte har tillrĂ€cklig tĂ„rfilm, inklusive sjukdomar som störningar eller sköldkörtelproblem, allergier, autoimmun sjukdom, infektioner och reaktioner pĂ„ medicineringen. Vanliga tecken pĂ„ torr öga inkluderar urladdning, överflödande blinkning, ett framtrĂ€dande tredje ögonlock och svullnad i vĂ€vnaden som omger ögat. Traditionella receptbelagda lĂ€kemedel för behandling av torrt öga inkluderar cyklosporin och takrolimus, vilket stimulerar tĂ„rproduktion och skyddar hornhinnan.

Hemlagad ögonvÄrd

Om du föredrar att gĂ„ pĂ„ den naturliga vĂ€gen för smörjning av hundens ögon, prata med din veterinĂ€r om örter eller homeopatisk behandling. Din veterinĂ€r kan rekommendera en droppe eller tvĂ„ torskleverolja i hundens ögon en gĂ„ng om dagen, kompletterad med samma olja som lĂ€ggs till hans mat - om en 1/8 tesked per 10 pund kroppsvikt. Herbal ögon tvĂ€ttar kan rensa smuts frĂ„n din hunds ögon; calendula, echinacea, johannesört och eyebright Ă€r alla alternativ för att göra en ögonvatten. LĂ€gg helt enkelt ÂŒ tesked salt till en kopp kokt destillerat vatten, omrör för att lösa saltet. LĂ„t vattnet svalna och tillsĂ€tt 10 droppar av din föredragna örttinktur till vattnet. Du kan rengöra dina pups ögon försiktigt med en steril gasvĂ€v, som blötlĂ€ggs i lösningen eller lĂ€gger nĂ„gra droppar i ögonen för lĂ€ttnad.

Endast för dina ögon

Om du nÄgonsin har drabbats av torra ögon, vet du att det finns en mÀngd lÀkemedel som finns tillgÀngliga hos dig pÄ apoteket. BefÄ dock frestelsen att dela din medicin med din hund. Dr Karen Becker frÄn HealthyPets.com noterar att Àven om din veterinÀr kan rekommendera en överkvalitetsprodukt för din hund, anvÀnd aldrig mÀnskliga ögonprodukter om det inte har blivit vÀlsignat av veterinÀren. Vad som Àr sÀkert för dig kanske inte fungerar för din valp.

Veten botar orsaken

Även om hemmet kan vara effektivt vid rensning av hundens torra ögon, Ă€r det klokt att anvĂ€nda dem under din veterinĂ€rs vaksamma ögon. Eftersom mĂ„nga orsaker till torra ögon Ă€r rotade i andra förhĂ„llanden, sĂ„som infektioner, sjukdomar eller allergier, kan du sluta behandla bara hans symtom. VeterinĂ€rövervakning hjĂ€lper till att sĂ€kerstĂ€lla att du inte bara tar upp din pups torra ögon, men ocksĂ„ den bakomliggande orsaken.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Information Om Corgi Dogs

✔ - Canine Eye Problem

✔ - Varför Lickar Hundar Sina Egna Butter?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!