Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man TvÀttar En Katt Med Daggryta Diskmedel

TvÀtta en katt Àr ingen idé om en rolig tid, men det finns tillfÀllen nÀr det Àr nödvÀndigt. För de flesta katter kan du anvÀnda ett kommersiellt felinsjampo, men det Àr inte fallet nÀr du försöker bli av med loppor pÄ kattungar. För det finns det daggrytvÀtska i den ursprungliga blÄflaskan.


Det finns inget sÄ ljuvligt som en kattunge av kattungar som leker tillsammans. Kattungar ger glÀdje - och mycket aktivitet - till ett hushÄll. Om dessa kattungar Àr infekterade med loppor, vÀxer den glÀdjen emellertid snabbt till bekymmer. Inte bara kan loppor invadera ditt hus, men för mÄnga av dem kan döda en ung katt, vilket orsakar blodbrist genom blodförlust.

Vuxen kvinna tvÀtt sibirisk katt i badkar

TyvÀrr kan du inte anvÀnda kommersiella loppborttagningsprodukter pÄ unga kattungar, eftersom dessa loppmordare Àr för hÄrda för en baby med ett omotat immunsystem. Vad du kan göra för att utrota loppor pÄ kattungar Àr tvÀtta dem i daggrytvÀtska. Gryningen Àr sÀker för kattungar nÀr de anvÀnds ordentligt. SjÀlvklart, Àven om kattungar Àr smÄ, har de fortfarande klor och tÀnder, sÄ se till att skydda dig sjÀlv under processen.

Endast Dawn, originalblÄ

Även om diskmedel kan vara utbytbara för tvĂ€tt av porslin, sĂ„ Ă€r det inte fallet nĂ€r det gĂ€ller tvĂ€ttkattar. Byt inte Dawn för vilken diskmedel som helst, nĂ€ra din diskbĂ€nk, och anvĂ€nd inte nĂ„gon version utan den ursprungliga, blĂ„ Dawn. Vilka speciella egenskaper har Dawn att andra diskmedel inte gör? Som bekĂ€mpningsmedel pekar ut Ă€r denna diskmedel sĂ€rskilt effektiv vid drunkning av loppor.

Gryningen innehÄller ytaktiva Àmnen, vilket minskar ytvattenspÀnning. Det betyder att loppor sjunker och dricker i vatten som innehÄller gryning i stÀllet för att flyta pÄ ytan och eventuellt överleva. Det Àr svÄrt att drunkna loppor eftersom deras andningsorgan innehÄller ett lager av vax som hindrar vatten frÄn att komma in i kroppen. Gryningen gÄr genom det lagret, sÄ vatten gÄr in i loppans luftvÀgar och dricker insekten.

Badande kattdjur i Dawn

Den goda nyheterna om badkattar med Dawn Àr att du inte behöver hÄlla hela katten i ett badkar. Det Àr i allmÀnhet ett recept pÄ mayhem, oavsett hur bra du har skyddat dig med handskar och lÄngÀrmad klÀder i ett robust tyg. Placera nÄgra bra gnistor av Dawn i ett handfat fyllt med varmt vatten. Rör om blandningen noggrant.

Ta en loppkam och doppa den i bassÀngen. Kamma katten noggrant, placera loppor som fÄngas i kammens tÀnder i bassÀngen för att drunkna. FortsÀtt kamma tills det inte finns fler loppor pÄ katten. Eftersom det Àr ganska möjligt att du saknat en loppa eller tvÄ - och de fortplantar sig snabbt - upprepa processen om nÄgra dagar tills du Àr sÀker pÄ att katten Àr loppfri.

Post-bathing ritualer

NÀr du har fÄtt lopporna frÄn din katt, borsta honom och handduken torka honom kraftigt. Till skillnad frÄn kommersiella husdjurshampor behöver du inte skölja Döga av ditt husdjur eftersom du inte bör producera stora mÀngder suds. Dawn Äterstoden kommer att hjÀlpa till att hÄlla loppbefolkningen nere. Se till att kattungar, i synnerhet, placeras i ett varmt rum tills de Àr helt torra.

GryningsÄtgÀrder

Även om Dawn Ă€r relativt sĂ€kert för katter, Ă€r Flea Science, hĂ„rdare Ă€n schampon avsedda för kattdjur. DĂ€rför anvĂ€nder de flesta Ă€gare schampon som Ă€r speciellt skapade för katter om de mĂ„ste tvĂ€tta sina husdjur. Loppasjampon för katter Ă€r dock fortfarande för starka för kattungar, och det Ă€r en orsak till att Dawn har blivit en hĂ€ftklammer i redningens repertoar och frĂ€mjar omsorg om försummade kattungar. NĂ€r katterna Ă€r gamla nog, Ă€r det klokt att anvĂ€nda produkter som Ă€r avsedda att eliminera loppor pĂ„ kattdjur eller ge dem en noggrann tvĂ€tt istĂ€llet för att förlita sig pĂ„ Dawn.

Du kan alltid anvÀnda Dawn i en nypa pÄ en katt som behöver bada, men anvÀnd den inte pÄ ett djur med en aktiv hudinfektion. Om sÄ Àr fallet, ta katten till din veterinÀr för behandling. För en katt, badar mer Àn en gÄng i mÄnaden kommer torka ut huden, men nÀr det gÀller loppor, Àr beslutet en balans mellan torr hud och bitande, eventuellt sjukdomsbÀrande insekter.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Stoppar Du Blödningen Om Du Klipper Av Hundens TĂ„naglar För Kort

✔ - Hur Man Förbereder Naturligt Hundavvisande Medel

✔ - Hur Man HĂ„ller Hundar Ur SkĂ„pen


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!