Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Är Det Ok Att Bada En Nyfödd Valp?

Precis som mänskliga bebisar behöver nyfödda valpar mycket speciell omsorg och uppmärksamhet.


Precis som mänskliga bebisar behöver nyfödda valpar mycket speciell omsorg och uppmärksamhet. Det kan vara frestande att ge vanliga bad till den söta lilla valpkroppen, men i de flesta fall borde du inte ens bada honom alls tills han blir lite äldre.

Är det ok att bada en nyfödd valp?: bada

Skulle du bada en valp?

Valpens mor brukar ta hand om rengöring och grooming av en nyfött valp. För det mesta bör du inte ingripa med denna rengöringsritual. Om mamman är ovillig eller om du har en föräldralös valp kan du själv rengöra valpen. Du kommer bara vilja göra det i extrema fall, till exempel när valpen är förstafödd och modern inte rengör honom av någon anledning eller en föräldralös valp är helt täckt av något icky, som avföring.

Hur ofta?

Under normala förhållanden bör du inte ge en valp ett normalt bad tills han är 4 veckor gammal. Därefter behöver de flesta hundar bara ett bad varje några månader. Undantaget från detta är endast i de extrema fallen som anges i föregående avsnitt. Under dessa omständigheter ska du bara rengöra den nyfödda valpen en gång och vänta tills 4-veckorsmärket till badet igen. Kontakta din veterinär för ytterligare råd.

Tvål eller Nej Tvål

Valpskinn är extremt känslig. Det finns ingen anledning att använda valpschampo på en nyfött pupp. Vattnet kommer att göra bra. Shampoo kommer att torka den lilla killarens hud ut och kan få det att bli ganska kliande. Vänta tills han är minst 4 veckor gammal att använda valpschampo på sin päls.

Hur man bättrar en nyfödd valp

Du vill definitivt inte dunk en nyfödd valp i ett bad med vatten, inget mater hur varmt det är. Detta beror på det faktum att han inte kan reglera sin kroppstemperatur och kan få hypotermi mycket enkelt, vilket kan vara dödligt. Doppa bara en ren, mjuk trasa i lite varmt vatten, vrid ut överflödigt vatten och torka försiktigt valpen. Börja med huvudet och arbeta dig tillbaka mot svansen. Använd en ren, torr handduk för att ta bort överflödig fukt från valpen. Om du behöver, använd en låg värme inställning på en hårtork för att få honom helt torr. När du är klar, placera honom tillbaka med sin mamma eller i ett uppvärmt område med inga utkast eller temperaturfluktuationer.


Video: Babblarna 6 gånger! (långversion)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vanliga Strocksjukdomar

✔ - Liten Lever I Hundar

✔ - Hur Man Hjälper En Hund Med En Herniated Disc


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!