Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Är Jogging Hälsosam För Hundar?

Ska du springa med din hund? Här är några idéer för att hålla dem säkra från värme, utmattning och uttorkning.


Kommer ut för en körning? Det låter som en bra idé att ta med din furievän med dig, eller hur? Trots allt älskar hundar motion! Men överdriven jogging och utomhusförhållanden kan faktiskt vara skadliga för din valp, särskilt vissa raser som inte används för ansträngande träning.

Stor grupp av golden retrievers körs

Hundar älskar att leka och springa, men var försiktig så att de inte tvingas göra för mycket!

Richard Goldstein, Chief Medical Officer i Animal Medical Center i New York, rekommenderar joggare med hundar att vara medveten om deras hundar behov. "Jag tror att det är en underbar sak att köra med en hund, men det måste göras med lika mycket omsorg som den som kör," förklarade Goldstein nyligen i Atlanten. "De saker vi stöter på är människor som kör med fel hundras, tvingar hundar att springa och gör så mycket för mycket."

Running man med husky hund

Håll din pups behov i åtanke när du kör! Kom ihåg att de måste vara hydrerade också!

Vissa hundar kan älska det, vissa hundar kan hata det, men som människor behöver hundar tid att bygga upp sina uthållighet och förmåga i träning. Försök att inte ta väldigt unga valpar på ansträngda körningar, eftersom de fortfarande växer och utvecklas, eller äldre hundar som är benägna att skada - hålla sig till att spela spel i ditt hem eller varv med dessa killar.

Mops sömn av hak och tunga ligga på golvet

Bättre att lämna dina pug vänner hemma när du är på jogga så att de inte har några andningsproblem!

Du bör också undvika att köra med raser, särskilt kortnosade eller brachycephaliska hundar, vars fysiologi kan göra det svårt för dem att andas. Pamela Schwartz, en annan läkare på Djurläkemedelscentret i New York, rekommenderar: "Hela deras andningsvägar är i ett mycket kort utrymme. De raser är mycket höga sannolikheter för överhettning - ibland kommer de bara att springa och spela och inte sluta tills de går in i värmeslag. "

När du kör med din hund, kom ihåg deras fysiska behov. Medan du kanske tränar för ett maraton, vill din bästa vän bara hålla ditt företag - och har inte orden att berätta när de är för trötta. Ta massor av pauser och se upp om de verkar vara panting mer än vanligt.

Valp som går mot kameran

Redo att springa!

Din hund måste dricka så mycket vatten, om inte mer än du dricker på din körning. "Det enda sättet att hundar kan skingra värmen är genom panting, och det kräver att man kan förlora vatten, så de blir uttorkade väldigt snabbt," säger Goldstein i Atlanten. "Du ser löpare med små flaskor för sig själva och ingenting för deras hund. De kommer att behöva vatten mer än du gör, så om du tror att du behöver vatten, kommer de att behöva dubbelt så mycket."

Du kan bära en hopfällbar vattenskål med dig och häll ut vatten från din egen vattenflaska, eller har din pup sin egen skål och extra vatten i en praktisk ryggsäck.

Hund dricksvatten från en vattenflaska

Kom ihåg att hålla dina valpar hydrerade!

Om du placerar baksidan av din hand på trottoaren och det är för varmt för dig att röra, blir det för varmt för din hund. Enligt American Veterinary Medical Association kan hundar brinna sina tassar på heta ytor. Prova att jogga på morgonen eller kvällarna för att undvika de hetaste tiderna på dagen.

Nästa gång du kör med din hund, kom ihåg sina egna behov och utomhusförhållandena, och du kan båda ha det bra att träna tillsammans.

lyckligt par med hunden som kör utomhus


Video: Motionera tillsammans med hunden - Vardagspuls (TV4)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Symtom På Distemper Hos Katter?

✔ - Hur Man Håller Hundar Utanför Möblerna

✔ - Hur Smart Är Stora Danar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!