Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Är Skullcap Giftig För Hundar?

Skullcap (scutellaria spp.


Skullcap (Scutellaria spp.) Är en örtartad flerårig växt, en medlem av mintfamiljen (Lamiaceae). Skullcap tjänar vanligtvis som en ingrediens i växtbaserade läkemedel för både människor och husdjur. Oavsett om det är friskt, torkat eller i tinkturform, anses skullcap allmänt vara säkert för hundar om de administreras under vård av en veterinär.

Är Skullcap giftig för hundar?: hundar

Kalott

Skullcap var en gång tänkt att bota rabies, vilket är hur det fick smeknamnet "galen hundsräk." Örten tjänar vanligtvis att lugna nervösa eller irriterade hundar och hjälpa dem som återhämtar sig från operation eller trauma, enligt Aspenbloom Pet Care-webbplatsen. Till skillnad från andra lugnande örter, inklusive valerian, passionsblomma och kamille, orsakar skullcap inte dåsighet. Några veterinärer använder till och med skullcap-tinkturer och kapslar för att behandla hundepilepsi, enligt The Bark-webbplatsen. Innan du ger din pupskalle eller något annat tillskott, kontakta din veterinär om administrationen och om det är lämpligt för din hund.

Giftighet

Medan skullcap inte anses giftig, om din hund äter en del av en krankappplantning, kan han uppleva mild magbesvär, kräkningar eller diarré. Om din vuxen överdoserar på skalle som ges som örtmedicin kan det orsaka förvirring, dumhet och anfall, och till och med leverskador och lunginflammation, enligt "Nutrition and Diagnosis-Related Care." Sök omedelbar veterinärhjälp om du tror att din vuxen har överdoserat på skullcap. Förvirra inte skullcap, en växt, med hösten skullcap (Galerina autumnalis), en typ av svamp som är mycket giftigt mot människor och hundar, enligt North Carolina State University.


Video: Kent Hovind - Seminar 2 - The Garden of Eden [MULTISUBS]

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Tar Bort Lukt Från Urin Från Råttor

✔ - Myter Om Hundhushållning

✔ - Fakta Om Miniatyr Pinscher Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!