Webbplatsen Handlar Om Husdjur

KeloidÀrr Hos Hundar

Ärr Ă€r resultatet av lĂ€kningsprocessen.


Ärr Ă€r resultatet av lĂ€kningsprocessen. De bildar sig i nĂ€stan alla sĂ„r, förutom de mest mindre skördarna. Keloid Ă€rr Ă€r inte farliga för en hund men Ă„tföljs vanligen av obehag för djuret.

KeloidÀrr hos hundar: djuret

Vad Àr en KeloidÀrr?

En keloid Àrr Àr en tillvÀxt av kollagenvÀvnad över en tidigare lÀkt hudskada.

Vad ser KeloidÀrr ut?

Keloid Àrr kan variera i fÀrg frÄn köttfÀrgad till mörkbrun. Leta efter en tillvÀxt över det gamla sÄret som Àr glÀnsande och fast vid beröringen.

Hur Keloid Scars pÄverkar en hund

De flesta hundar kommer att klia pÄ keloidÀrr. Ofta uppvisar djuret tecken pÄ smÀrta vid Àrrplatsen. Om hunden repor pÄ Àrr eller hud runt den kan en infektion uppstÄ.

Hur Keloid Àrr skiljer sig frÄn andra Àrr

Keloid Àrr vÀxer ofta bortom platsen för det ursprungliga sÄret och tÀcker hÀlsosam hud. Andra typer av Àrr tÀcker inte nÄgot större omrÄde Àn det ursprungliga sÄret.

behandlingar

Delar av Àrret kan tas bort kirurgiskt. AvlÀgsnande av hela Àrr rekommenderas inte pÄ grund av sannolikheten för att örret Äterupptas. Steroider kommer att sakta tillvÀxten av Àrr, och aktuella hudbehandlingar kommer att lindra djurets obehag. Dessa alternativ eliminerar inte Àrret men hjÀlper till att minska dess pÄverkan pÄ hundens liv.


Video: Orient Watches, The Making Of

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför Gillar Katter Att KlĂ€ttra?

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Hund Med Tyska Kommandon

✔ - Vad HĂ€nder Om En Hund Andas HĂ„rt NĂ€r Du Sover?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!