Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Möt American Kennel Clubs Senaste Hundraser

Den amerikanska kennelklubben erkÀnde officiellt tvÄ nya hundraser, den nederlandse kooikerhondje och den stora bassettgriffon vendeen.


Den amerikanska kennelklubben kÀnner igen nya raser för första gÄngen sedan 2016. Den hundÀlskande organisationen har officiellt lagt till den nederlÀndska kooikerhunden och den stora bassettgriffon Vendeen.

Om du tÀnker, "VÀnta, vad?" inga problem. HÀr Àr den nederlÀndska kooikerhunden.

Kooikerhund hund ute i naturen

Och Grand Basset Griffon Vendeen.

TrÀffa den amerikanska kennelklubbens nya hundraser

Som CBS News rapporter Àr rasen kvalificerade att tÀvla i mÄnga hundshow i Är, men inte i den prestigefyllda Westminster Kennel Club Show. De kommer inte att vara berÀttigade till den showen till nÀsta Är.

Dessa raser kan vara nya för AKC, men de Àr redan Àlskade av tusentals hundÀgare runt om i vÀrlden. Det finns ungefÀr 7.000 nederlÀndska kooikerhundar över hela vÀrlden (inklusive ungefÀr 500 i USA) och Grand Basset Griffon Vendeen (eller "GBGV" för korta), Àr relaterad till mÄnga lÄnga, lÄga bassetraser som gÄr tillbaka i Ärhundraden i Europa.

Kooikerhund hund ute i naturen

Nederlandse Kooikerhondje

Kooikerhunden, uttalad OY-KER-HOUND-YEH, Àr en medelstor hund med en vuxen man och kvinna som vÀger 20-24 kg pund, enligt American Kennel Club. Kooikerhondjes kan vara upp till 16 tum lÄnga.

Kooikerhundens ursprung, aka den hollÀndska lökhunden, finns sÄ lÄngt tillbaka som 1500-talet. Vissa sÀger att kooikerhunden Àgdes av en man som hÀvdar att hunden rÀddade sitt liv genom att varna honom om den spanska attacken. Man tror att den hÀr hunden hÀrstammar frÄn spanien.

Vid 1930-talet var denna underbara ras nÀstan utdöd. Genom hÀngivenhet av M.C.S. Baroness van Hardenbroek, rasen ÄterupptÀcktes. Hon började sitt uppfödningsprogram 1939.

TrÀffa den amerikanska kennelklubbens nya hundraser

Grand Basset Griffon Vendeen

Grand Basset Griffon Vendeen delar petit bassettens terrierliknande hÄrdrock samt hans utÄtgÄende personlighet. Hans rasstandard konstaterar att han Àr generellt glad och sjÀlvstÀndig, och Àven om han kan ha en envis strimmel, borde han vara villig att behaga sin herre.

GBGV Àr en medelstor hund som vÀxer mellan 15-18 tum i höjd och 40-45 pund i vikt. De uppföddes ursprungligen av franska jÀgare för att jaga ner kanin, borr och hjort, enligt AKC.

För att fÄ erkÀnnande av AKC mÄste en ras ha minst 300 hundar spridda över minst 20 stater, och vi kan bara förvÀnta sig att de nederlÀndska kooikerhundarnas och GBGVs tal vÀxer nu.

Vill du lÀra dig mer om ursprunget och beteendet hos olika hundraserier? GÄ sedan vidare till vÄr rasen nav dÀr du kommer att upptÀcka hundar som den smidiga och snabba lurcher hunden och den Àdla Azawakh hunden.


Video: Kaukasisk ovtjarka i Sverige

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hem Remedies För BlĂ„sinfektion Hos Hundar

✔ - Svullnad Efter Neutering

✔ - Varför KĂ€mpar Hundar Med Varandra?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!