Webbplatsen Handlar Om Husdjur

De Mest Populära Hundraserna Från Det Förra Århundradet

Amerika har varit besatt av många olika hundraser genom åren, av vilka några kan överraska dig och några av vilka inte kommer att göra det.


De flesta av oss brukar se Labrador retrievers överallt, för Labrador har under de senaste 25 åren varit den mest populära hunden i Amerika. Tyska herdar är andra, med golden retrievers kommer in på tredje. Men det har inte alltid varit så. Amerika har gått igenom många olika obalanser av ras, av vilka några kan överraska dig (och vissa av dem kommer inte).

1900-talet: Collie

Collie blev populär i början av 1900-talet och skulle fortsätta att bli en viktig siffra i populärkulturen, framför allt i de ikoniska Lassieböckerna och filmerna (och tv-serier, serietidningar, leksaker, lunchlådor och alla andra produkter du kan tänka dig).

En ritning av en Rough Collie circa 1900

En Rough Collie-ritning från 1900-talet

1910: Boston Terrier

Den förtjusande Boston terrier var, och är fortfarande den enda amerikanska hundrasen för att någonsin nå den första platsen i Amerikas hjärta. På 1930-talet nådde de återigen # 1.

En svart och vit Boston terrier på en promenad i skogen

En Boston Terrier ser majestät ut.

1920-talet: Den tyska herden

På 1920-talet regerade den tyska herden högsta. Även om dess popularitet dödades under de följande decennierna, studsade den tyska herden hårt, och från och med 2016 var den näst mest populära hundrasen i USA

Anna Roosevelt Halstead poserar med sin tyska herde bredvid ett staket

Anna Roosevelt Halstead och hennes tyska herde

1930-talet: Boston Terrier igen

Amerikans hund älskling tar kakan igen.

1940-talet: Cocker Spaniel

En amerikansk cocker spaniel som heter My Own Brucie vann bäst i show på Westminster Kennel Club Dog Show 1940 och igen 1941. Han fortsatte att bli "världens mest fotograferade hund", enligt hans dödsrunor och trots livet på bara åtta år, var delvis ansvarig för den efterföljande populariteten hos cocker spaniel.

En Cocker Spaniel ligger på en filt i ett fält

En amerikansk cocker spaniel är fotogen

1950: Beagle

Beagles var allt raseri i efterkrigstiden Amerika. Snoopy gjorde sin debut 1950 och trots att han såg mycket lite ut som en verklig beagle hade han stor inverkan på beagleens explosiva popularitet under det här decenniet.

Beagle med sin tunga ut

Real Beagles är mycket snyggare än Snoopy.

1960-1982: Pudeln

Pudeln stal Amerikas hjärta och behöll den i 22 raka år. Även om experter inte är överens om pudelns exakta ursprung, är de överens om att amerikanerna fortfarande inte kan få nog av pudeln. År 2006 var pudeln den åttonde mest populära hunden i Amerika, med nästan 30 000 pudlar registrerade hos American Kennel Club.

En svart pudel och en vit pudel på en restaurang uteplats i New York City

Fancy poodles i New York City.

Senare 1980-talet: Cocker Spaniel igen

I en retrohändelse steg cocker spaniel igen till # 1 under senare 1980-talet.

1990-dagens: Labrador Retriever

Om du är ett årtusende, har laben regerat högsta för majoriteten av din livstid. Ökningen i popularitet av större raser kan förklaras delvis av amerikaner som flyttar in i större hem, men populariteten hos labraser är speciellt svår att förklara. Till skillnad från beagles och cocker spaniels finns det inget ikoniskt Labrador-tecken som startade allt. Labs brukade anses vara något av en övre skorpras, men har kantat sig in i att bli amerikan "varje hund". Med det sagt, den franska bulldogen hinner på dem snabbt, så de skulle bättre vara på sitt bästa beteende de närmaste åren.

En gul Labrador hämtar en pinne i vattnet.

Ett gult lab och hennes älskade pinne.


Video: Samuli Edelmann - Tähtipölyä (uusi albumi nyt kaupoissa)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Kan Jag Säga Om Min Yorkie-Valp Kommer Att Ha En Vågig Eller Rak Rock?

✔ - Hur Man Får En Kvinnlig Katt För Att Sluta Spruta

✔ - Den Ultimate Pumpkin Spice Guide För Hundar Som Älskar Fall


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!