Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Min Hund Tar Sin Mat Till Mattan

Du hittade den perfekta paw-covered skÄlen i djuraffÀren, men din pooch kommer inte att Àta ut ur den. IstÀllet tar han en munkfull grub och slÀpper den försiktigt pÄ nÀrmaste matta. Det kan vara sÄ att din picky pal bara inte gillar hans nya tallrik eller att det skrÀmmer honom. Ibland Àr quirk bara ett resultat av genetik. Vilda hundar drar sin middag till en sÀker plats.


Du hittade den perfekta paw-covered skÄlen i djuraffÀren, men din pooch kommer inte att Àta ut ur den. IstÀllet tar han en munkfull grub och slÀpper den försiktigt pÄ nÀrmaste matta. Det kan vara sÄ att din picky pal bara inte gillar hans nya tallrik eller att det skrÀmmer honom. Ibland Àr quirk bara ett resultat av genetik.

Vilda hundar drar sin middag till en sÀker plats.

Din furiga vÀns förfÀder mÄste jaga efter sin middag och sedan lÄta packlederna Àta först. Alla andra packhundar fÄr dra bort vad som Àr kvar och dra det till en sÀker plats för att Àta. Medan din pooch absolut inte behöver Äka pÄ jakt efter middag, har han fortfarande den instinkten. SÄ nÀr han gobbles upp sin mat och lÀgger den ut pÄ mattan, följer han sin natur. SÄ spekulerar Colleen Oakley pÄ VetStreet, webbplatsen för "Compendium" veterinÀrtidskrift.

Mattan Àr din hunds sÀkra plats.

Att Àta av den mjuka mattan kan bara vara bekvÀmare för din hundkompis. Hunden kan betrakta mattan mer som utomhus Àn skÄlen, mer naturlig Àn pÄ det sterila köksgolvet. Han kan fÄ det svÄrt eller obehagligt att klÀmma sitt ansikte och öron i den skÄlen, eller skÄlen kan vara för hög för honom. Genom att fÀsta av mattan kan han koppla av nÀr han Àter - kanske till och med lÀgga sig ner. Se till att han har en skÄl som Àr tillrÀckligt stor för att passa in i huvudet. Du kan försöka höja det lite om hunden inte Àr en djuphÄrig hund, för att se om hunden justerar och försvinner matta kryssningen för varje munnen.

Min hund tar sin mat till mattan: inte

Din hund kan reagera pÄ nÄgot nÀra sin matskÄl.

Kanske en gÄng tog din furry pal en bit av kibble frÄn sin rostfria stÄlskÄl och det vred sig över och hÀpnade honom. Kanske hans taggar slÄr pÄ skÄlen och gör ljud han ogillar. Snarare Àn att ta risken för att hÄlla en blodkroppande klink igen, föredrar han att ta en munnen pÄ sin kibble och placera den pÄ den tysta matta. Han kÀnner att han kan festa i fred pÄ detta sÀtt.

Beteendet kan vara hÀlsorelaterat.

I vissa fall kan flyttning av mat runt vara ett tecken pÄ försÀmrad syn, spekulerar hundutbildaren Laura Garber i ett Q & A pÄ dagens show-webbplats. Din fuzzy chum flyttar hans kibble eftersom det Àr för svÄrt för honom att se i skÄlen, föreslÄr Garber. Efter att ha sprungit ut pÄ mattan blir de mörka matstyckena tydligare mot det ljusa golvet. Andra gÄnger kan förÀndringar i matvanor vara ett tecken pÄ ett underliggande kroniskt hÀlsosjukdom. NÀsta gÄng du gÄr in för en checkup, lÄt din veterinÀr veta om den nya quirken, bara för att vara pÄ den sÀkra sidan.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad BestĂ€mmer Valpkullstorlek?

✔ - Hur Kan Jag HĂ„lla Min Hund ÄndĂ„ SĂ„ Jag Kan Klippa HĂ„ret Runt Hennes Ögon?

✔ - Hur Kan Jag Göra En Hundkrat Mindre?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!