Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Min Hund Äter Kattlitterkristaller

Din pooch kommer sannolikt att se en katts skrÀpbricka som mindre av ett badrum och mer som en kÀlla till gastronomiska lÀckerheter.


Din pooch kommer sannolikt att se en katts skrÀpbricka som mindre av ett badrum och mer som en kÀlla till gastronomiska lÀckerheter. Coprophagia - det vetenskapliga namnet för avföring Àter - Àr nÄgot du bör avskrÀcka men Àr osannolikt att orsaka allvarlig sjukdom om inte katten har toxoplasmos. Men Àter den klumpiga variationen av katt skrÀp, sÀrskilt i stora mÀngder, Àr en mycket större anledning till oro.

Min hund Àter kattlitterkristaller: hund

kristaller

Katkristallkristaller innehÄller typiskt silikagel, som bestÄr av kiseldioxid-sand, syre och vatten. ASPCA Animal Poison Control Center konstaterar att förbrukning av kis innehÄllande kiseldioxid sannolikt inte kommer att skada nÄgon hund eller katter. Vissa kan visa tecken pÄ mage upprörd, men andra Àr helt opÄverkade. I de flesta fall kommer djuret snabbt att passera kristallerna i sitt avfall utan att skadas.

Kristaller + Klumpkull

Vissa kristallkattskrÀp innehÄller en blandning av kiseldioxidkristaller med en klumpande substans-natriumbentonit. Denna typ av kull svÀller nÀr den Àr vÄt och bildar en fast klump; Àven inuti din valp nÀr han Àter den. NÄgra udda bitar kan inte orsaka att din valp Àr för mycket besvÀr, förutom en liten gastrointestinal upprördhet eller förstoppning. Om din pooch munches pÄ skrÀp som det Àr kibble, kan allvarligt intestinalt blockage intrÀffa, enligt ASPCA. FÄ din pooch till en veterinÀr om han har Àtit en stor mÀngd klumpande kattskrÀp.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Botar Kallt I Ett Hunds Öga Med Hemmet

✔ - Hur Man BerĂ€ttar Om En Doberman Är Fullbredd

✔ - Är Grasssaver Safe För Hundar?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!