Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Min Hund Kommer Inte Att LĂ„ta Andra Hundar Sniffa Honom

Hundar kan inte vara vokalkommunikatorer som mÀnniskor Àr, men de har en högutvecklad luktsinne som hjÀlper dem att förstÄ varandra.


Hundar kan inte vara vokalkommunikatorer som mÀnniskor Àr, men de har en högutvecklad luktsinne som hjÀlper dem att förstÄ varandra. Medan hundar lÀr sig om varandra genom att sniffa - sÀrskilt runt baksidan, dÀr luktkörtlar Àr belÀgna - uppskattar inte alla hundar att snusas ut. Om din hund tvekar nÀr ett annat djur kommer i nÀsa först kan det vara av flera skÀl.

Min hund kommer inte att lÄta andra hundar sniffa honom: inte

OtillrÀcklig socialisering

Puppyhood Àr nÀr en hund lÀr sig hur man ska umgÄs med andra hundar, och om hon aldrig trÀnar i sin ungdom skapar det bakslag senare i livet. Utan socialisering som en valp kan hon vÀxa upp rÀdd och tveksam till andra hundar, speciellt nÀr de försöker bli bekanta med en sniff-centrerad hÀlsning. Medan du kan vÀnda denna tveksamhet med trÀning, kommer hon sannolikt att vara blyg vid första - trÀna trÀffa lugna, vÀlutbildade hundar pÄ neutralt territorium nÄgra gÄnger i veckan.

Tecken pÄ aggression

Även om sniffing Ă€r en vanlig del av en hunds hĂ€lsning, för mycket av en bra sak leder till problem. NĂ€r hundar sniffar varandra i mer Ă€n nĂ„gra sekunder kan det skapa spĂ€nningar mellan de tvĂ„, som om du skakade nĂ„gons hand och de vĂ€grade slĂ€ppa taget. Om en hund Ă€r utsatt för aggression, kan den göra det andra tveksamt att engagera sig i sniffing. NĂ€r din hund uppfattar frĂ„n ett annat djurs kroppssprĂ„k att han Ă€r aggressiv, kan hon motstĂ„ eventuella försök att han sniffar henne.

En dÄlig historia

NÀr en hund har en dÄlig upplevelse, kommer hon ihÄg, och hon kommer att undvika liknande situationer i framtiden. Detta inkluderar situationer som normalt Àr ofarliga, som att sniffa pÄ hÀlsning. Om din hund har attackerats av en hund som blev aggressiv efter att ha sniffat henne, t ex kan hon tveka att lÄta andra hundar snusa henne frÄn den tiden. Hesitans som detta, som börjar smÄ, kan eskalera med tiden, sÄ trÀna igen din hund med andra för att övervinna sin rÀdsla.

Avvisa en kompis

Hundar sniffar varandra inte bara som allmÀn information, men ocksÄ som en del av parningsprocessen. Manliga hundar sniffar de bakre Àndarna av honhundar för att avgöra om de Àr lÀmpliga kompisar eller ej. Din hund Àr inte alltid pÄ humör, men i synnerhet i början av sin vÀrmekrets - proestrus scenen. NÀr hon Àr i detta skede, som typiskt innefattar svullnad av hennes vulva och lÀckan av en blodig urladdning, Àr hon Ànnu inte redo att kompisera och kan vÀgra försök att sniffa som ett sÀtt att avvÀrja potentiella ryttare.


Video: Whose Line?

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - How-Fisk-Ägg-Befruktade

✔ - Vilka Hundar GĂ„r Tillsammans Med Mopsar?

✔ - Information Om Yoghurt För Katter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!