Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Min Nyfödda Valp Kommer Inte Att Flöda Flöde

Nyfödda valpar är enbart beroende av sin mamma för att upprätthålla sina liv genom sin kroppsvärme och mjölk.


Nyfödda valpar är enbart beroende av sin mamma för att upprätthålla sina liv genom sin kroppsvärme och mjölk. Men om du lyfter en föräldralös eller avvisad valp, är det upp till dig att mata och ta hand om dem. Flaskmatning av en nyfödd valp är den vanligaste metoden, men om din vuxna inte kan eller inte kommer att sjuksköterska från en flaska, kan en matningsspruta hjälpa dig att rädda sitt liv.

Min nyfödda valp kommer inte att flöda flöde: inte

Vad ska du använda

När din valp vägrar en flaska eller har problem med att amma från en, matar han honom manuellt genom att spruta mat i munnen med en handmatningsspruta - en utan en nål förstås, bara en smal öppning i slutet. Välj sprutor tydligt märkta med milliliter linjer längs sidan. Engångssprutor är bäst; använd en om dagen, tvätta den ordentligt mellan matningar, släng den sedan efter 24 timmar och ta en ny till nästa dag. Nyfödda valpar behöver särskild formel som kallas en ersättning för hundmjölk, så fråga din veterinär om rätt formulering.

Hur mycket att mata

Mängden mat som din valp behöver vid varje matning beror mest på sin vikt, men fråga din veterinär om den perfekta mängden. Det är bättre att underfeed lite i stället för overfeed: för mycket mjölk ersättare kan orsaka en valp att aspirera vätskan i hennes lungor. Enligt webbplatsen för Texas veterinär Dr. Ron Hines behöver genomsnittliga nyfödda valpar cirka 15-20 milliliter mat varje dag för varje 3 1/2 uns kroppsvikt. Om din valp väger 14 ounce, behöver han cirka 60 till 80 milliliter mjölkbyte per dag. Bryt summan i lika stora mängder för varje matning.

Hur man matar

Det kan vara naturligt att vända en valp på ryggen och koka honom som ett nyfött barn under utfodringstiden, men det här är en onaturlig position för en hund. Valpar ligger på deras bäckar till sjuksköterska från sin mamma, så de behöver en liknande ställning när du matar dem. Wrap valpen du ska mata i en varm handduk; han kan inte behålla sin kroppstemperatur ännu, så du måste hålla honom varm hela tiden. Placera honom på magen på ett bord under konstant tillsyn så att han inte kryper av eller håller honom i en arm med magen mot benen. Tryck in sprutan i hörnet av munnen och sprut i en liten mängd. Spruta inte det direkt ner i halsen; Detta kan få honom att aspirera några i hans lungor. Sprutar det i munnen får honom att svälja naturligt och sparar honom besväret att suga vätskan ur en flaska. Fortsätt spruta små mängder, vänta några sekunder mellan, så valpen har tid att svälja. Först måste han äta varannan timme, även om natten, men tiden mellan matningar ökar när han blir äldre. När han är 3 veckor gammal behöver han bara fyra foder per dag, och han kanske accepterar en flaska då. Efter 4 veckor, börja ge honom små mängder fast mat för att hjälpa honom övergång från omvårdnad till ätande.

Valp Potty Breaks

När mamma inte bryr sig om en nyfödd valp, måste en del av utfodringstiden hjälpa valpen att eliminera. Moderhundar slickar valparna hos sina valpar för att stimulera urinering och avföring strax efter valparna, och slickar sedan igen för att rengöra områdena. När du matar din valp med en spruta, kan han inte lätta sig själv utan din hjälp. Använd en varm, fuktig tvättduk eller bomullsboll och gnugga valpen där han eliminerar tills du ser urin och avföring förekommer. Rengör sedan honom med samma fuktiga tvättduk eller bomullsboll. Valpen kanske inte behöver avta efter varje utfodring, men han bör alltid urinera.


Video: Mxabbe - Aerox stunt 2011

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör Hemlagade Recept För Att Bli Av Med Loppor

✔ - Har Kullstorlek Påverkan Valpstorlek?

✔ - Grön Diarré Hos Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!