Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Naturlig Botemedel Mot Hundsekem

Eksem Àr ett hudkÀnsla som kÀnnetecknas av kliande, skaliga flÀckar och kan orsakas av ett stort antal underliggande förhÄllanden, inklusive dÄlig matkvalitet, toxiner i miljön, allergier och psykiska problem.


Eksem Àr ett hudkÀnsla som kÀnnetecknas av kliande, skaliga flÀckar och kan orsakas av ett stort antal underliggande förhÄllanden, inklusive dÄlig matkvalitet, toxiner i miljön, allergier och psykiska problem. Hundar med eksem har ofta omrÄden pÄ huden dÀr hÄret har blivit tunt. Eksem Àr behandlingsbar, men Àr ofta ett kroniskt tillstÄnd.

Behandla en hund med eksem

De frÀmsta prioriteringarna vid behandling av en hund som lider av eksem Àr att bestÀmma den bakomliggande orsaken till tillstÄndet och att behandla symtomen. Ofta behandlar husdjursÀgare symtomen utan att behandla den bakomliggande orsaken, vilket ger hunden lite lÀttnad, men varar inte. SamrÄd med en konventionell eller holistisk veterinÀr Àr ofta nödvÀndig för att avgöra vad som orsakar ditt husdjurs problem med eksem. Ofta Àr den första rekommendationen som en veterinÀr kommer att göra Àr att byta hund till en högkvalitativ mat. Den andra rekommendationen Àr i allmÀnhet att se till att ditt husdjur och hem Àr loppfria och att du inte anvÀnder produkter i ditt hem och varv som Àr kÀnda för att vara hudirriterande. Konventionella veterinÀrer kan ordinera antibiotika och steroider för att pÄskynda lÀkning och behandla eller förebygga infektion. Holistiska veterinÀrer kan ordinera specifika holistiska och homeopatiska lÀkemedel, men kommer ocksÄ att rekommendera vissa naturlÀkemedel.

Naturliga botemedel mot eksem symtom

Ett vanligt naturmedel för kliande, irriterad hud Àr havregryn. Havregryn kan anvÀndas som badbehandling eller blandas med vatten för att skapa en pasta som ska appliceras pÄ kliande omrÄden. Havremjölbadpaket finns i de flesta lÀkemedels- och superbutiker och kan tillsÀttas i badvattnet för att göra en lugnande njutning. Försök att inte bada din hund för ofta, men som konstant applicering av varmt vatten, tvÄl och friktion av skrubbning kan förvÀrra eksem. Kamille, en ört som vanligtvis finns i kosttillskott och te, kan ocksÄ anvÀndas i badet eller som en aktuell behandling. För att göra en kamille poultice, brygga en stark kopp kamille te (tillgÀnglig i livsmedelsbutiker), lÄt teet svalna tills det Àr nÄgot varmare Àn kroppstemperatur och applicera en trasa eller bomullsboll som blötlÀggs i teet till din hunds drabbade omrÄden. Torkade kalendula blommor rekommenderas ofta som sköljning eller tonisk för inflammerade omrÄden pÄ grund av deras naturliga egenskaper. Torkad kalendula finns i vissa hÀlsokostaffÀrer. Kalendula appliceras med samma metoder som kamomill. Witchhazel, tillgÀnglig i drog och livsmedelsbutiker, Àr en astringent som ocksÄ kan tillÀmpas pÄ heta kliar omrÄden för att lugna irritation. Tea Tree Oil, en naturlig antiseptisk och astringent med lugnande egenskaper, kan hjÀlpa en hunds hud ocksÄ. Försiktighet mÄste utövas med tea tree oil, som kommer att brinna om den appliceras direkt pÄ huden och mÄste spÀdas för att anvÀndas. Tea tree shampoos Àr tillgÀngliga som kan vara effektiva.

Kosttillskott för hundar med eksem

Vissa husÀgare finner att tillsÀttning av kosttillskott till hundens diet kan ocksÄ hjÀlpa till med eksemsymptom och kan ta upp nÄgra av de bakomliggande orsakerna till denna hudstörning. Naturliga oljor, som Evening Primrose, Omega-3, fiskolja och E-vitamin, kan hjÀlpa hundens hud att ÄterfÄ sin fuktbalans. Vitlök rekommenderas ofta att jaga bort loppor som kan bidra till klÄda och irritation, liksom bryggerjÀst. Hunddimensionerade doser av mÄnga av dessa tillskott finns tillgÀngliga hos sÀllskapsdjurförsörjningsbutiker och online. Probiotiska tillskott som hjÀlper till att kontrollera candidajÀst kan vara till hjÀlp för vissa hundar ocksÄ. Ett enkelt sÀtt att öka mÀngden pro-biotics din hund fÄr Àr att mata honom en sked eller tvÄ av yoghurt dagligen. Organisk, vanlig yoghurt Àr minst sannolikt att innehÄlla ingredienser som ytterligare kan irritera en kÀnslig hund. Kosttillskott som innehÄller candida-kontrollerande probiotika Àr ocksÄ tillgÀngliga.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Bygger Ett Hundhus För En Tysk Herde

✔ - Sova Time Vanor För SkĂ€ggiga Drakar

✔ - Ögon Med En Grön UtslĂ€pp I En Katt


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!