Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Naturlig Botemedel Mot Hundsekem

Eksem är ett hudkänsla som kännetecknas av kliande, skaliga fläckar och kan orsakas av ett stort antal underliggande förhållanden, inklusive dålig matkvalitet, toxiner i miljön, allergier och psykiska problem.


Eksem är ett hudkänsla som kännetecknas av kliande, skaliga fläckar och kan orsakas av ett stort antal underliggande förhållanden, inklusive dålig matkvalitet, toxiner i miljön, allergier och psykiska problem. Hundar med eksem har ofta områden på huden där håret har blivit tunt. Eksem är behandlingsbar, men är ofta ett kroniskt tillstånd.

Behandla en hund med eksem

De främsta prioriteringarna vid behandling av en hund som lider av eksem är att bestämma den bakomliggande orsaken till tillståndet och att behandla symtomen. Ofta behandlar husdjursägare symtomen utan att behandla den bakomliggande orsaken, vilket ger hunden lite lättnad, men varar inte. Samråd med en konventionell eller holistisk veterinär är ofta nödvändig för att avgöra vad som orsakar ditt husdjurs problem med eksem. Ofta är den första rekommendationen som en veterinär kommer att göra är att byta hund till en högkvalitativ mat. Den andra rekommendationen är i allmänhet att se till att ditt husdjur och hem är loppfria och att du inte använder produkter i ditt hem och varv som är kända för att vara hudirriterande. Konventionella veterinärer kan ordinera antibiotika och steroider för att påskynda läkning och behandla eller förebygga infektion. Holistiska veterinärer kan ordinera specifika holistiska och homeopatiska läkemedel, men kommer också att rekommendera vissa naturläkemedel.

Naturliga botemedel mot eksem symtom

Ett vanligt naturmedel för kliande, irriterad hud är havregryn. Havregryn kan användas som badbehandling eller blandas med vatten för att skapa en pasta som ska appliceras på kliande områden. Havremjölbadpaket finns i de flesta läkemedels- och superbutiker och kan tillsättas i badvattnet för att göra en lugnande njutning. Försök att inte bada din hund för ofta, men som konstant applicering av varmt vatten, tvål och friktion av skrubbning kan förvärra eksem. Kamille, en ört som vanligtvis finns i kosttillskott och te, kan också användas i badet eller som en aktuell behandling. För att göra en kamille poultice, brygga en stark kopp kamille te (tillgänglig i livsmedelsbutiker), låt teet svalna tills det är något varmare än kroppstemperatur och applicera en trasa eller bomullsboll som blötläggs i teet till din hunds drabbade områden. Torkade kalendula blommor rekommenderas ofta som sköljning eller tonisk för inflammerade områden på grund av deras naturliga egenskaper. Torkad kalendula finns i vissa hälsokostaffärer. Kalendula appliceras med samma metoder som kamomill. Witchhazel, tillgänglig i drog och livsmedelsbutiker, är en astringent som också kan tillämpas på heta kliar områden för att lugna irritation. Tea Tree Oil, en naturlig antiseptisk och astringent med lugnande egenskaper, kan hjälpa en hunds hud också. Försiktighet måste utövas med tea tree oil, som kommer att brinna om den appliceras direkt på huden och måste spädas för att användas. Tea tree shampoos är tillgängliga som kan vara effektiva.

Kosttillskott för hundar med eksem

Vissa husägare finner att tillsättning av kosttillskott till hundens diet kan också hjälpa till med eksemsymptom och kan ta upp några av de bakomliggande orsakerna till denna hudstörning. Naturliga oljor, som Evening Primrose, Omega-3, fiskolja och E-vitamin, kan hjälpa hundens hud att återfå sin fuktbalans. Vitlök rekommenderas ofta att jaga bort loppor som kan bidra till klåda och irritation, liksom bryggerjäst. Hunddimensionerade doser av många av dessa tillskott finns tillgängliga hos sällskapsdjurförsörjningsbutiker och online. Probiotiska tillskott som hjälper till att kontrollera candidajäst kan vara till hjälp för vissa hundar också. Ett enkelt sätt att öka mängden pro-biotics din hund får är att mata honom en sked eller två av yoghurt dagligen. Organisk, vanlig yoghurt är minst sannolikt att innehålla ingredienser som ytterligare kan irritera en känslig hund. Kosttillskott som innehåller candida-kontrollerande probiotika är också tillgängliga.


Video:

Du Kanske Ocks√• √Ąr Intresserad Av:

‚úĒ - Hur Man Kontrollerar Din Kattens Temperatur Utan En Termometer

‚úĒ - Gravid Glofish

‚úĒ - Hur Man Fuktar Kattens Hud


√Ėvers√§ttning Dela Detta Med Dina V√§nner!