Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Over The Counter Antibiotics For Dogs

De flesta hundar nÄgon gÄng i livet kommer att behöva antibiotikabehandling för inre eller yttre sjukdomar och infektioner. MÄnga Àgare kommer att försöka försvika en resa till veterinÀren genom att försöka bekÀmpa en infektion med otc-recept eller receptfria antibiotika.


De flesta hundar nÄgon gÄng i livet kommer att behöva antibiotikabehandling för inre eller yttre sjukdomar och infektioner. MÄnga Àgare kommer att försöka försvika en resa till veterinÀren genom att försöka bekÀmpa en infektion med oTC-recept eller receptfria antibiotika. För nÄgot annat Àn en mindre hud-, öra- eller ögoninfektion rekommenderas inte behandling med ett OTC-antibiotikum.

Golden retriever hund ligger pÄ soffan, nÀrbild

TillgÀnglighet

Mycket fÄ antibiotika Àr tillgÀngliga utan recept. Det finns webbplatser dÀr du kan köpa antibiotika utan recept, men gör det sjÀlv (eller din hunds) risk. Antibiotika bör ges under veterinÀrens tillsyn av mÄnga skÀl, inklusive korrekt dosering och specifika sÀkerhetsÄtgÀrder eller kontraindikationer. OcksÄ felaktig eller otillbörlig anvÀndning av antibiotika kan resultera i lÀkemedelsresistens för vissa bakterier.

RĂ€tt antibiotikum

Att vÀlja rÀtt antibiotikum för en infektion krÀver kunskap om smittÀmnet. Vanligtvis kommer din veterinÀr att odla infektionen för att bestÀmma vilket antibiotikum som Àr mest effektivt mot det. Detta minskar test och fel och bortkastad tid försöker hitta den mest effektiva behandlingen.

Godtagbar anvÀndning

Den vanligaste (och acceptabla) anvÀndningen av antibiotika som inte Àr receptbelagda Àr för topisk applicering för mindre nedskÀrningar, hudirritationer eller öron- och ögoninfektioner. De flesta humana OTC-medel Àr sÀkra och effektiva för hundar. KrÀmer som neomycin, bacitracin och mycitracin och annan trippel antibiotisk salva Àr sÀkra, effektiva och lÀttillgÀngliga. Flera sÀkra OTC-öron- och ögonsalvor finns tillgÀngliga hos husdjursaffÀrer eller veterinÀrleverantörer.

Antiinfektionsmedel

Det finns flera receptfria lösningar som hjÀlper till att minska behovet av receptbelagda antibiotika. Antibakteriella tvÄlar, nÀr de anvÀnds för att omedelbart rensa ett sÄr, kan bidra till att förhindra ytterligare infektion. VÀteperoxid hjÀlper ocksÄ till att förhindra infektion nÀr det anvÀnds för att rengöra ett sÄr.

Naturliga botemedel

Det finns flera naturliga eller alternativa produkter som har antibakteriella och antibiotika egenskaper som kan vara till hjÀlp för din hund. Aloe vera gel har naturliga desinfektions- och helande egenskaper. Enligt mÄnga naturliga och holistiska vÄrdpraktiker har persilja, timjan, salvia och oregano antimikrobiella egenskaper och vitlök har anvÀnts i flera Är som ett antibiotikum och antimykotiskt medel.

Ett försiktighets varning: kommersiellt beredda aloe vera geler Àr bra att anvÀnda pÄ din hund, men applicera aldrig aloe direkt frÄn aloe bladet, eftersom det kan vara skadligt om hunden lickar den. Ren aloe innehÄller saponiner, som kan vara giftiga om de tas in av hunden.


Video: 12 Human Meds Dogs Can Have

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför Hundar TĂ€cker Deras Ansikten Med Sina Tassar

✔ - HĂ„l-Urin-Kateterförfaranden

✔ - Avföringsmjukmedel För Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!