Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Pet-Safe Sätt Att Bli Av Med Möss

Den säkraste metoden att bli av med möss som inte skadar katter, hundar eller andra husdjur är att använda slutna dödfällor.


Använd slutna fällor för att bli av med möss så att dina husdjur inte skadas och inte har tillgång till gnagare. Rätt placering och bete i din fälla samt att använda flera fällor i ett område gör din fångst mer framgångsrik.

Låsta dödfångst

Det finns en stor variation av slutna dödfälla alla med samma idé bakom dem. Det finns bete inuti fällan så att möss eller råttor går in i fällan. Så snart skadan går in, stänger fälleldörren och gnagarna kan inte fly. Fällan kan vara en kroppsfångande fälla som klämmer fast på mössen och dödar dem eller en snäppfälla som ser ut som en vanlig musefälla. Några råttfällor har två metallbasplattor som stänger en elektrisk krets och levererar humana men dödliga elektriska stötar.

Förslutna fällfördelar

När gnagare är inneslutna i en fälla, kan andra husdjur i ditt hushåll inte nå dem för att äta dem och eventuellt bli sjuka av sjukdomar på kropparna.

Ett husdjur kan äta eller bita en förgiftad råtta som intagar rodenticid och kontraherar en sjukdom från råttan eller medför gastrointestinala problem från bakterier i de döda djuren. Låsta dödfälla eliminerar denna oro.

Avfall och desinfektion

Använd engångshandskar när du avlägsnar döda gnagare från fällor. Placera gnagaren i en plastpåse, försegla den, sätt i en andra plastpåse och täta den tätt. Sätt gnagaren i en utvändig skräpburk med ett tätt passande lock. Blanda 3 matskedar hushållsblekmedel med en gallon vatten och doppa fällorna i den för att desinficera dem. Ta bort engångshandskarna och sätt dem i en utvändig soptunna. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Rodent Trapping Tips

  • Placera dina slutna muskatastrofer i områden med hög musaktivitet som noteras av avföring.
  • Använd flera fällor för ett område för att öka dina chanser att fånga dem.
  • Töm fällorna ofta och använd bara en ärtmängd av bete i fällorna. Jordnötssmör är en bra lock för möss och råttor.
  • Fortsätt med att ställa in fällor tills du är säker på att all aktivitet har upphört.
  • Tvätta händerna innan du ställer in fällor för att ta bort något av ditt husdjurs lukt från dina händer. Djurlukt skapar en aversion mot mössfällor, även om mänskliga lukt inte gör det.


Video: How Do Cats Communicate with Humans - Cat Chat tips!

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Har Vissa Hundar Olika Färgade Ögon?

✔ - Hur Kan Jag Säga Om En Tadpole Är En Man Eller Kvinna?

✔ - Hur Man Berättar Om En Katt Har Ont I Halsen


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!