Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Ph NivÄer Hos Hundar

Urinens ph-nivÄ i en hund varierar frÄn dag till dag.


Urinens pH-nivÄ i en hund varierar frÄn dag till dag. Njurarnas jobb Àr att justera och bibehÄlla elektrolyter och syrabasbaser baserat pÄ hundens kost och motion. Ett urin-pH som Àr högt eller lÄgt i sig betyder inte nödvÀndigtvis att det finns ett problem, men om pH-vÀrdet frÄn basen kombineras med ett annat symptom, ska du ha din hund kontrollerad för olika problem, sÄsom urinvÀgsinfektioner, stenar och kristalluri.

Alaskan Malamute tittar pÄ kameran

En hunds pH-nivÄ mÀter syrahalten i hans urin för att övervaka hÀlsan.

Urin pH lÀgre Àn 7,0

Urin som Àr 7,0 Àr neutral. NÄgot lÀgre indikerar sur urin. En hÀlsosam hund som matas en huvudmÄltid en gÄng om dagen, jÀmfört med tvÄ till tre gÄnger per dag, brukar ha ett surt urin-pH. Urin pH bör inte vara mycket lÀgre Àn 6.2. Om det sjunker under 6,0 kan det vara ett systemiskt problem.

Urin pH högre Àn 7,0

NÄgot över det 7,0 neutrala pH-vÀrdet indikerar alkalisk urin. Om en hund matas med en kost med hög kolhydrater - som mÄnga korn - kan han ha ett alkaliskt pH. Vissa mediciner kan ocksÄ orsaka att urin pH blir alkaliskt. Om en hund har konsekvent alkalisk urin, kan han ha en urinvÀgsinfektion. Vissa typer av bakterier som orsakar urinvÀgsinfektioner och njureinfektioner producerar ocksÄ ett enzym som förvandlar urin alkaliskt.

Njursten

En hund med konsekvent alkalisk urin kan ocksÄ förekomma med njurstenar. Njursten Àr annars kÀnda som kristaller. NÄgra njurstenar orsakas av överanvÀndning av sulfonamidantibiotika. Njurarna kan ocksÄ inte kunna absorbera bikarbonat, vilket orsakar alkalisk urin.

Diagnos

Diagnosen av njurstenar eller kristaller görs vanligen genom att kontrollera pH-vÀrdet hos hundens urin, följt av röntgenstrÄlar. Det finns inga andra yttre symtom pÄ njurstenen tills en hund börjar passera en - en smÀrtsam och blodig process.

Behandling

Behandling av njursten innebÀr att man behandlar den bakomliggande orsaken. Om njurstenar Àr relaterade till alkalisk urin elimineras riskfaktorerna och urinvolymen ökar. Detta görs genom kosten modifiering och ibland lÀkemedelsterapi.


Video: Try Not To Laugh Challenge #13

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Behandlar Canine Scabies

✔ - Vad Är Tecken PĂ„ HjĂ€rtinfarkt Hos Katter?

✔ - Hur Man Groom En GrĂ€ns Collie


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!