Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Röda Sår På Hundens Mage

När röda sår uppträder på hundens mage, är det säkert att de är en orsak till oro för dig - och eventuellt en kliande eller smärtsam irriterande för din valp.


När röda sår uppträder på hundens mage, är det säkert att de är en orsak till oro för dig - och eventuellt en kliande eller smärtsam irriterande för din valp. Försäkra dig om att många sår har goda förklaringar och enkla behandlingar. Sår som blir sämre, blir smittade eller åtföljs av andra fysiska symptom behöver snabb veterinär uppmärksamhet.

Veterinär med hund

Hunden undersöks av veterinären på kontoret.

Insektsbett

När hundar är ute, är deras bellies ofta i kontakt med marken eller den långa borsten, vilket gör dem mottagliga för buggbett. Fästingar, kvalster, chiggers, spindelbett och biet och vattenspetsar kan alla lämna rejäla, röda kliande vältar bakom. Om din gräva lickar eller nips på biterna för att klia på klåda, kan han öppna den omgivande huden och skapa en öppen öm som är mottaglig för infektion. Minska risken för buggbett genom att använda en lopp- och tygkrage på din hund och undvik att låta honom vandra i områden med högt gräs och ogräs. Tvätta de ömma fläckarna försiktigt med en antibakteriell tvål och klappa torr. Fråga din veterinär om att använda en aktuell kortisonkräme för att lindra klåda; titta på tecken på infektion, såsom inflammation eller pus dränering. Om din hund fortsätter att plocka på såren, överväga en elisabethansk krage för att krossa överdrivna slickar.

Kemiska och Allergen-Producerande Irriterande medel

Din hund kan utveckla vältar eller sår om han kommer i kontakt med en kemisk irriterande som han är känslig för. Det här kan vara en hushållsrengöringsprodukt eller en utomhusinsekticid eller växt och olika andra material och ämnen. Behandla såren som om du skulle insekterbett och försök att identifiera och utrota orsaken till problemet. Din veterinär kommer att vara ovärderligt för att bestämma vad som orsakar skadorna. Din veterinär kan rekommendera en antihistamin samt en aktuell anti-kliarcreme. Se till att alla kemikalier som du använder i ditt hem är sällskapsdjurvänliga, för att skydda mot återkommande.

Impetigo och follikulit

Follikulit är en bakteriell infektion som kan utvecklas om din hund ger sår ur repor, bettbett eller andra mindre öppna eller irriterande sår. Tecken på follikulit inkluderar vältar eller sår. Vätskefyllda blåsor på magen kan indikera en störning som vanligen förekommer hos valpar än hos vuxna hundar - impetigo. Din veterinär kommer sannolikt att förskriva en aktuell antibakteriell salva eller speciell schampo för att behandla båda tillstånden. Han kan ordinera ett oralt antibiotikum för svårare fall.

Andra problem

Öppna sår på en hund kan innebära parasitisk infektion, immunförsvar, hot spots, mange eller till och med ett svårt fäst- eller loppproblem. En öm med en klump kan vara en tumör eller cyste som behöver uppmärksamhet. Om din valp har andra fysiska symptom som orsakar larm - som slöhet, dålig aptit, kräkningar eller blodig avföring - ring din veterinär för en tid


Video: Broccoli, brysselkål och hortensia samt en magsjuk hund

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hemhjälpmedel För Maskar I En Hund

✔ - Canine Gastroenterit Hos Valpar

✔ - Hur Man Stoppar Din Fågel Från Att Få Fågelmat På Golvet


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!