Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Relief Of Cold & Congestion In Cats

Medan katter inte kan fÄ samma virus som orsakar förkylning kan de fÄnga olika typer av andningssjukdomar som verkar som en förkylning. Symtom pÄ dessa sjukdomar presenterar sig var som helst mellan tvÄ dagar och tvÄ veckor efter att katten utsÀtts för viruset. Den "kalla" vanligtvis börjar med nysning och utvecklas till konjunktivit, ögon och nÀsa urladdning, och i allvarliga fall Àven andning i mun.


Medan katter inte kan fÄ samma virus som orsakar förkylning kan de fÄnga olika typer av andningssjukdomar som verkar som en förkylning. Symtom pÄ dessa sjukdomar presenterar sig var som helst mellan tvÄ dagar och tvÄ veckor efter att katten utsÀtts för viruset. Den "kalla" vanligtvis börjar med nysning och utvecklas till konjunktivit, ögon och nÀsa urladdning, och i allvarliga fall Àven andning i mun. Enligt författare pÄ webbplatsen cat-health-guide.org kan sjukdomen ligga i upp till fyra veckor, beroende pÄ viruset som orsakade det.

VeterinÀr undersöker katt

Behandling genom medicinering

VeterinÀr-föreskrivna antibiotika anvÀnds ofta för att behandla kalla symtom i en katt. Medan antibiotika inte har nÄgon effekt pÄ en virusinfektion, Àr din katts sjukdom förmodligen följd av en liten bakterieinfektion, vilket Àr vad antibiotika kommer att behandla. Antibiotika kan administreras via injektion eller ges oralt. Om din katts sjukdom orsakas av en svampinfektion (anses mycket sÀllsynt) administreras anti-svampmedicin. Slutligen Àr antihistaminer anvÀndbara för behandling av kattförkylningar. Ge aldrig din katt nÄgon medicin utan att först konsultera din veterinÀr.

Congestion Behandlingar

Vaporizers Àr mycket anvÀndbara för att hjÀlpa mÀnniskor att hantera trÀngsel, och de Àr lika anvÀndbara för katter. Avsluta bara ett litet rum för din katt, som ett badrum eller sovrum, och kör en sval ÄngförÄngare i rummet. Gör din katt till en bekvÀm sÀng och ge honom mat, vatten, skrÀplÄda etc. LÄt förÄngaren arbeta sin magi vid andningen. FrÄga din veterinÀr vilken behandling som Àr bÀst för din katt.

Behandling Hemma

Medicin fungerar underverk mot att fÄ din katt pÄ mend, men de Àr bara en del av processen. Se till att katten Àr varm och bekvÀm. Behandla eventuella sekundÀra symtom pÄ sjukdomen (diarré, etc.). FrÄga din veterinÀr om du ska placera din katt pÄ en speciell diet tills han ÄterhÀmtar sig, och var sÀker pÄ att din katt Àter och dricker regelbundet. Livsmedel med starka luktar som tonfisk Àr ett bra sÀtt att fÄ en katt med en tÀppt nÀsa att Àta. Desinficera din kattens miljö regelbundet regelbundet. TvÀtta sina rÀtter och sÀngklÀder för att förhindra ytterligare sjukdomsspridning och för att pÄskynda ÄterhÀmtningen.


Video: Ways to get immediate relief from cold, sore throat & fever - Dr. Gayatri S Pandit

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Rinner Hundens Urin Lukt FrĂ„n Mattor Med Ångrengörare

✔ - 12 Fakta Om Animal Dads Att Dela Med Din Pappa

✔ - SĂ„ HĂ€r Introducerar Du En Kvinnlig Valp Till En Vuxen Manlig Hund


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!