Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Åtgärd För En Katt Som Tuggar Sin Svans

För att avhjälpa en katts svans-tuggning måste du veta orsaken.


För att avhjälpa en katts svans-tuggning måste du veta orsaken. Flera villkor kan leda till att en katt biter av sin egen svans, inklusive medicinska problem och parasiter. Medan din katt ibland kommer gnaga på hennes svans medan du groomar sig, gör det ofta inte normalt beteende. Överdriven grooming kan leda till håravfall och hudinfektioner, så se veterinären för att bestämma orsaken och behandla den.

Tabby Cat Walking

Det är ingen tvivel, en katt som obsessivt biter hennes svans behöver en veterinär.

Eliminera hudparasiter och allergier

En av de främsta orsakerna till hudirritation hos katter är hudparasiter som loppor. Loppor kan samlas nära basen på kattens svans, vilket resulterar i att huden blir kliande. Klien kommer att få din katt att tugga på området. Revorm, en typ av svamp, kan också orsaka hudirritation, som kan matallergier.

Din veterinär kan rekommendera oral eller aktuell medicin för att bli av med lopporna eller svamparna på eller runt hennes svans. Han kan också rekommendera matförsök och en allergivänlig diet om matallergier skyller för hennes kliande hud.

Behandla en skada eller medicinskt tillstånd

Om din kattas svans blir skadad kan hon bita på den i ett försök att lindra smärtan. Hon kan drabbas av artrit i området hon biter eller kan ha en abscess där. Din veterinär kan behandla dessa tillstånd och administrera smärtstillande läkemedel för att ge lite lättnad från hennes symtom.

Ett medicinskt tillstånd som kallas felin hyperesthesia syndrom kan få din katt att bita sin svans. Detta tillstånd gör att en katt hud blir mycket känslig. Du kanske märker att hon twitches, vocalizes eller har muskelspasmer precis innan hon biter i hennes svans. Din veterinär kan rekommendera att lägga din katt på anti-ångestläkemedel, antiinflammatoriska läkemedel eller läkemedel mot anfall som hjälper till att behandla felin hyperesthsia syndrom.

Lätta Stud Tail

En katt som biter på sin svans kan ha att göra med stud svans, ett tillstånd som kan påverka både manliga och kvinnliga katter men är vanligast hos obehövda män. Detta villkor, även känt som supracaudal körtel hyperplasi, inträffar när supracaudalkörteln producerar en onormalt stor mängd av en oljig substans som kallas talg. Denna körtel ligger vid basens baksida.

Att ha en manlig katt som är neutraliserad kan hjälpa till att lösa supracaudal körtel hyperplasi. Om tillståndet kvarstår kan din veterinär rekommendera att du tvättar svansområdet regelbundet med en antiseborrheiska schampo, som bör bidra till att minska irritationen i detta område och stoppa din katt från att tugga på den.

Minska stress och håll katten aktiv

En katt som blir stressad eller uttråkad kan börja bita hennes svans. Vissa katter utvecklar obsessiva störningar och självmililat när de är oroliga. För att tillfälligt hindra din katt från att bita i hennes svans och förvärra eventuella hudinfektioner som hon orsakat kan din veterinär rekommendera att hon bär en elisabethansk krage. Om du märker att din kitty biter på hennes svans, distrahera henne med en leksak, men straffa inte henne, eftersom det kan göra henne mer angelägen. Engagera din katt i interaktivt spel dagligen, mata henne regelbundet och ge massor av leksaker för henne att leka med när du inte är hemma för att hålla hennes tristhet och ångest till ett minimum.


Video: Darkest Hour

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Håller En Kanins Vattenflaska Från Frysning

✔ - Hur Man Skapar Bläcktryck Av Min Hunds Tass

✔ - Hur Man Behandlar En Pet Rat För En Kallhet


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!