Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Rimadyl Överdosering Hos Hundar

Rimadyl Àr varumÀrket för det antiinflammatoriska smÀrtstillande lÀkemedlet carprofen.


Rimadyl Àr varumÀrket för det antiinflammatoriska smÀrtstillande lÀkemedlet carprofen. Det ges till hundar för att hjÀlpa till att lindra smÀrta, sÀrskilt arthritisvÀrk, och sÀnka feber. Denna typ av smÀrtstillande lÀkemedel Àr ett nonsteroidalt antiinflammatoriskt lÀkemedel (NSAID) i samma familj som ibuprofen och naxoproxen. Dessa lÀkemedel kan vara dödliga för hundar, eftersom en Rimadyl-överdosering hos hundar Àr en medicinsk nödsituation enligt "The Pill Book Guide till medicinering för din hund och katt".

Rimadyl Överdosering hos hundar: överdosering

Dosering

Den normala dosen av Rimadyl Àr 2 mg för varje pund som hunden vÀger, enligt Rimadyls tillverkare, Pfizer. "Pillbokhandboken för medicinering för din hund och katt" noterar att hundar har testats med 20 mg per pund i 14 dagar och sÀllan lidit av symtom pÄ överdosering. Men att ge mer Àn veterinÀrens föreskrivna dos rekommenderas inte.

symtom

Symptom pÄ hundar som har en Rimadyl-överdos Àr svarta avföring som liknar tjÀra, illamÄende (dÀr en hund ofta lickar sina lÀppar och kramar), krÀkningar, aptitlöshet, ökad törst, urinering oftare, svullnad i buken och ömhet i buken, enligt veterinÀren Dr Anne Marie Manning. Hunden vill inte att buken eller magen Àr rörd och kan inte ligga ner pÄ grund av smÀrtan.

Betydelse

Rimadyl-överdoser kan orsaka blödning i mag-tarmkanalen, vilket orsakar tjÀrliknande avföring. Rimadyl kan ocksÄ skada hundens njurar, vilket orsakar plötslig ökning av törst, frekvent urinering och mycket blekfÀrgad urin. Men den mest dödliga Àr leverskador. Tecken pÄ leverskador inkluderar alla tecken pÄ Rimadyldosering samt brist pÄ energi och missfÀrgning av huden inuti öronen, ögonens vita och tandköttet.

Behandling

Hundar med Rimadyl-överdosering mÄste ha magepumpen om de inte redan har börjat krÀkas. De behöver aktivt kol för att hjÀlpa till att absorbera toxinet redan i magen. Sedan ges en antacida som famotidin (varumÀrke Pepcid AC). För att undvika uttorkning och njurskador mÄste hunden lÀggas under anestesi och förses med en kateter samt fÄ IV-vÀtskor. Om hunden inte kan sluta krÀkas, kan antinausea medicin ges.

Spekulation

Labrador retrievers eller Labrador retriever crossbreeds tros vara mer benÀgna att Rimadyl biverkningar och överdoser Àn nÄgon annan hundras. Labrador retrievers pÄ Rimadyl har varit kÀnda för att dö, enligt Kanadas Guide to Dogs. Men Labrador retrievers Àr mer benÀgna att leda till artrit Àn andra raser, sÄ kanske fler Labradors Àr rasen som fÄr Rimadyl mest och tycks dÀrför drabbas av de flesta biverkningarna.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Tar Bort NavelstrĂ€ngar FrĂ„n Valpar

✔ - Hur Man Gör All-Natural Dog Deterrent

✔ - Vad Är Tecken PĂ„ Att Din Stora Danskan Är Gravid?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!