Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Servicehundar För Depression

DjurförÀldrar vet att att leva med ett djur Àr bra för mental hÀlsa.


DjurförÀldrar vet att att leva med ett djur Àr bra för mental hÀlsa. Enligt WebMD, mÄnga terapeuter rekommenderar att man interagerar med djur genom att ordinera husdjur, inklusive hundar, för att hjÀlpa till att hantera depression. I allmÀnhet petting en hund och bara med honom har en lugnande effekt, men servicehundar Àr mer Àn husdjur. Dom Àr arbetande hundar som har utbildats för att hjÀlpa sina mÀnniskor lever ett normalt liv.

Kvinna med sin hund under en solnedgÄng

Även smĂ„ hundar kan hjĂ€lpa depressionspatienter om de har fĂ„tt rĂ€tt utbildning.

Mer Àn följeslagare

Eftersom de Àr hundar först, kan psykiatriska servicehundar ge en lugnande och tröstande nÀrvaro för personer med depression, precis som alla följeslagare kan göra. Elementet som skiljer en servicehund frÄn en följeslagare Àr emellertid deras trÀning. Justitiedepartementets definition av tjÀnsdjur Àr "nÄgon hund som Àr individuellt utbildad att utföra arbete eller utföra uppgifter till förmÄn för en person med funktionsnedsÀttning, inklusive fysisk, sensorisk, psykiatrisk, intellektuell eller annan psykisk funktionshinder." Medan en följeslagare kan ha en naturlig talang för att lyfta dina andar och lugnande Ängest, har den psykiatriska tjÀnsten hunden lÀrt sig att kÀnna igen vissa kvaliteter av en deprimerad persons beteende, liksom vad man ska göra för att rÀtta till situationen.

Skyldigheter för att hantera depression

Alla servicehundar har utbildning som gör det möjligt för den mÀnskliga hanteraren att fungera sÄ normalt som möjligt och leva ett ganska vanligt liv. Hantverksutbildningsorganisationen Dog Wish sÀger att psykiatriska servicehundar utför mer specialiserade uppgifter Àn andra typer av servicehundar och Àr utbildad för att skydda sina hanterare frÄn negativ energi och frÄn sig sjÀlva. NÀr de Àr parade med en depression patient, Àr nÄgra av de uppgifter som en psykiatrisk servicehund utbildas för att hantera:

  • UpptĂ€cka ovanliga dofter frĂ„n handlarens kropp, som kan signalera en neurologisk förĂ€ndring i hanteraren
  • UpptĂ€cka oregelbundet psykologiskt och neurologiskt beteende i handlaren
  • Uppfattar och varnar för olĂ€mpliga avsikter av handlaren
  • Förhindra hanteraren att ta farliga eller skadliga Ă„tgĂ€rder

Fördelar med en psykiatrisk servicehund

Den viktigaste plikt som en psykiatrisk servicehund ger för sin hanterare Àr att hjÀlpa hans deprimerade mÀnskliga balans mentala och kÀnslomÀssiga beteenden, och det Àr en uppgift som hunden deltar i nÀstan varje minut av dagen. Deras utbildning ger hundarna kunskaper till förbÀttra sin naturliga tendens att reagera pÄ hanteraren och vara en tröstande nÀrvaro. Psykiatriska servicehundar tillÄter sina hanterare att kÀnna mindre stress och frustration, göra det lÀttare för hanterare att fungera rationellt och kommunicera och koncentrera sig bÀttre.

VÀlja en hund för depression

TjĂ€nsten hundar kan vara nĂ„gon ras eller en blandning av raser. Även rĂ€tt rĂ€ddningshund frĂ„n ett djurskydd kan utbildas för att vara en vĂ€rdefull servicehund. Presidenten för psykiatriska servicehundpartners, Dr Veronica Morris, uppmuntrar patienter som söker en psykiatrisk servicehund att komma ihĂ„g att de inte handlar för ett husdjur. Behandla strĂ€van mer som du skulle om du anstĂ€llde en anstĂ€lld, för det Ă€r i huvudsak vad du gör. Du vill hitta hunden som bĂ€st kan hjĂ€lpa dig att hantera din depression. Vet vilka uppgifter du behöver din psykiatriska servicehund att utföra, och övervĂ€ga hundar som passar beskrivningen dĂ€r storlek, temperament, intelligens och arbetsvilja Ă€r berörda.


Video: 12-Ă„riga Teo tog sig ur Ă„ngesten tack vare hunden Juni - Nyheterna (TV4)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Biverkningarna Av Sentinel För Hundar

✔ - Hur Man Mates Katter

✔ - Hemmagjord Hundkonditionerare


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!