Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Shih Tzu Hair Cut & Styles

En av de mest attraktiva dragen hos shih tzu-rasen Àr den lÄnga flytande pÀlsen.


En av de mest attraktiva dragen hos Shih Tzu-rasen Àr den lÄnga flytande pÀlsen. Men lÄng pÀls Àr en av de mest besvÀrliga aspekterna av att hÄlla en Shih Tzu. Ungroomed pÀls blir trassig och mattad, vilket gör att din hund smutsig och obekvÀma. Lyckligtvis finns det ett antal hÄrklipp och stilar som kan göra att hantera ditt husdjurs pÀls mycket lÀttare.

PortrÀtt av Shih-Tzu valp

Det finns ett antal olika hÄrklipp och stilar du kan ge din Shih Tzu.

Full Body Shave

Hund pÄ höbal

Den hÀr hunden har sin kroppshÄr rakar och hans huvud hÄr klippt kort.

Den enklaste hÄrklippningen för att ge din Shih Tzu, och den mest grundliga, Àr att raka hÄret pÄ benen och torso. AnvÀnd ett par klipper för att trimma hÄret pÄ huvudet, sidorna av ansiktet och öronen. HÄll svansen och raka hÄret frÄn sidorna. Detta Àr en bra hÄrklippning för Shih Tzus som gillar att tugga pÄ sin pÀls och för hundar som lever i heta klimat.

Kort i mitten och lÀngst i slutet

Shih Tzu

Rakning av torso och nacke hjÀlper till att kyla hunden pÄ sommaren.

Du kan göra grooming din Shih Tzu lÀttare genom att raka av pÀlsen frÄn torso och nacke och lÀmna resterande pÀls lÀnge. Detta Àr ett sÀtt att avkyla din Shih Tzu under sommarmÄnaderna och skÀra ner pÄ den tid som behövs för grooming utan att raka av allt.

LĂ„ngt mustasch, trimmad och rakad kropp

shih tzu hund

Vissa skÀrningar kan ge hunden en lejon som utseende.

Detta liknar det hÄrklipp som diskuteras i avsnitt 1, förutom att Shih Tzus definierande egenskaper - dess ansiktspÀls - lÀmnas orörda. Furens pÀls pÄ benen och svansen Àr trimmade lite. Detta gör att hunden ser ut som en lejon.

HÄrbÄgar och band

Shih tzu pÄ en mörk bakgrund

LÄngt hÄr krÀver ofta grooming.

Om du vill lÀmna din Shih Tzu hÄr lÀnge, Àr det fortfarande mycket grooming och styling som behövs för att hÄlla din hund ren och bekvÀm. Shih Tzu mÄste rengöras och kammas regelbundet för att hÄlla pÀlsen ur mattan. BÄgar eller band kan vara knutna till de lÄnga tuftsna av pÀls över ögonen, hÄlla pÀlsen ur ögonen och ge hunden ett preparerat utseende.


Video: Grooming Guide - Grooming Shih Tzu #23

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Hund För Att Inte Vara Ägare Av En Leksak

✔ - Hur Kan Jag SĂ€ga Om Min Katt Är För Tunn?

✔ - LĂ€der Vs. Nylonhalsband


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!