Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Shih Tzu Parning Fakta

Shih tzu Àr en kinesisk hund som tros vara nedstigd frÄn korsningen av en pekingese och en lhasa apso eller tibetansk bergshund.


Shih Tzu Àr en kinesisk hund som tros vara nedstigd frÄn korsningen av en pekingese och en Lhasa Apso eller tibetansk bergshund. Det Àr en liten hund med lÄngt och tÀtt hÄr. Rasens livliga, vÀnliga och lojala personlighet har bidragit till sin popularitet som husdjur. Enligt American Kennel Club registreringsstatistik var Shih Tzu den 10: e mest populÀra hundrasen i USA 2010.

Shih Tzu Parning Fakta: hund

Kvinna cykel

En kvinnlig hund gÄr igenom mÄnga reproduktionscykler - kallad östrocykeln - under hela sin livstid. NÀr en kvinnlig hund gÄr igenom sin östrocykel, kallas den ofta för att vara "i vÀrme". En Shih Tzus första cykel kan komma nÀr som helst frÄn 6 till 15 mÄnader. En kvinna som inte har haft sin första cykel efter 15 mÄnaders Älder ska kontrolleras av en veterinÀr. Det gÄr igenom en cykel, som varar i tvÄ till fyra veckor, var sjunde mÄnad.

VĂ€rmesymtom

NÀr en Shih Tzu hund Àr i vÀrme, stiger temperaturen och det blir en röd eller rosa fÀrgad urladdning frÄn sin svullna vulva. Andra tecken pÄ att vara i vÀrme inkluderar trötthet, rastlöshet, ökad urinering och humörförÀndringar. Eftersom Shih Tzu Àr redo att kompisar, kommer det uppenbarligen att locka mer intresse frÄn manliga hundar och i sin tur vara mer uppmÀrksamma pÄ dem.

Sexuell mognad

Medan en kvinnlig Shih Tzu gÄr igenom östliga cykler, Àr en manlig Shih Tzu redo att kompisera nÄgon gÄng efter att den nÄr sexuell mognad. En stor hundras kan ta sÄ lÄng tid som 18 mÄnader för att nÄ sexuell mognad; men en Shih Tzu nÄr sexuell mognad omkring 8 till 9 mÄnader. En manlig Shih Tzu kan lukta en kvinnlig hund i vÀrme frÄn sÄ lÄngt bort som tre miles och kan bli mycket aggressiv nÀr man försöker nÄ och trÀffa henne.

Fortplantning

En kvinnlig Shih Tzu kommer att vara mottaglig för en manlig framsteg nÀr man vill kompisera. Tecken som pekar pÄ att det Àr gravid Àr beteendemÀssiga förÀndringar, svullnad av vulva utan blödning, ökad nippelstorlek och svullnad mag. Gestationsperioden varar mellan 56 och 63 dagar. En typisk kullstorlek Àr fyra valpar. VeterinÀrer rekommenderar att man spjuter Shih Tzu, en gÄng den har blivit uppfödd - eftersom den fortsÀtter att gÄ igenom dess östrocykler fram till slutet av livet - vilket lÀgger mer stress pÄ kroppen, om den inte sprutas.


Video: Cute shih tzu parking it

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - VĂ€tskeretention I Kattens Ben

✔ - Varför Har Katter Lilla Fickor PĂ„ Öronen?

✔ - Hypokalcemi Hos Valpar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!