Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Shih Tzu Sovvanor

Om du äger en shih tzu, räknar du med att se den fluffiga pooch som sover ofta hela dagen, eventuellt i olika delar av ditt hem.


Om du är jobbig på jobbet är det en bra chans att din Shih Tzu sitter lugnt på egen hand. Dessa små hundar är bra att hålla sig upptagna. Shih Tzus är i stånd att somna i alla sorters ovanliga fläckar, tvätthämmare ingår.

Timmars sömn per dag

Den totala sömn som en Shih Tzu får generellt beror på sin åldersgrupp. När din Shih Tzu är en ung och livlig valp, kan du förvänta dig att han sover ungefär 14 timmar per dag. När han når vuxen ålder, kommer han nog att sova 12 timmar om dagen. När han når sina gyllene år kan han sova uppåt om 20 timmar.

Brachycephalic Dogs och Snoring

Shih Tzus är brakycefala, vilket innebär att de har plana ansikten och korta näsor. Eftersom brachycephalic hundar är utrustade med ovanligt små luftrör, är de sårbara för andningssvårigheter. Övre luftvägsobstruktion är också vanligt i dem på grund av deras långa mjuka palatser och smala näsborrar. snarkning är ett vanligt tecken på övre luftvägsobstruktion. Som ett resultat är Shih Tzus ofta inte de tystaste sliprarna. Många brachycephalic hundar är också benägna att sömnapné, en sömnstörning som kännetecknas av skift i sovmönster. Särskilt högljudd snarkning betyder ibland sömnapné i hundar.

Uppmuntra korrekt sömn

Om du vill uppmuntra en vilsam och mysig natt sömn för en aktiv och energisk Shih Tzu som beter sig som en nattuggla, gör följande:

  • Ta honom för en avkopplande utflykt strax efter att han konsumerar sin kvällsmåltid.
  • Planera ett möte med din veterinär för att se till att hans sömnproblem inte är relaterade till ett hälsotillstånd.

Sömnproblem är ibland en stor del av sömnapné. När hundar har sömnapné, slutar de ofta andas tillfälligt, vilket i sin tur får dem att vakna. Andra förhållanden som kan orsaka sömnstörningar hos hundar är narkolepsi och sömnlöshet. Observera att sömnlöshet är särskilt vanlig hos äldre hundar.

Se till att din Shih Tzu alltid har en sömnmiljö som bidrar till rätt vila. Om möjligt, sätt upp en sovplats för honom som passar följande kriterier:

  • En plats i hörnet av ett rum som inte får mycket trafik - hundar uppskattar sova i hörnen eftersom de får dem att känna sig mer skyddade.
  • Tillräckligt direkt solljus
  • Brist på utkast
  • Rätt temperatur

Mogna Shih Tzus gör det bra med sovstemperaturer på ungefär 70 grader Fahrenheit. Shih Tzu valpar behöver smidigare högre sovstemperaturer på cirka 75 grader Fahrenheit.

Dela sängar med människor

Även om många Shih Tzus gillar att sova i samma sängar som sina ägare, finns det potentiella faror som är förknippade med det. Shih Tzus lider ofta skador på grund av att du hoppar ner eller rullar av sängar. Om du tillåter din Shih Tzu att sova i din säng, ge honom steg eller en ramp som gör att du kommer ner en markant säkrare process. Steg och ramper är vanligtvis tillgängliga för inköp hos sällskapsdjurförsörjningshandlare online och offline.

Utanför eventuella faror är beteendemässiga problem också problem som ibland uppstår när människor tillåter hundar att dela sina sängar.

  • Om din Shih Tzu förstår att du är ledare för packningen och beter sig följaktligen utan att försöka ta över din säng borde du vara OK.
  • Om han inte förstår det, ta reda på ett nytt sovande arrangemang som inte involverar din säng.
  • Tala med din veterinär om de potentiella farorna med att sova i nära håll med ditt husdjur. Zoonotiska sjukdomar är en möjlig risk.


Video: Расслабляющий Дождь и Гром. Звуки Природы Для Сна. Черный Экран 3 Часа

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Byter Lavendelolja Loppor?

✔ - Biverkningar Av Hund Vaccinationer

✔ - Kan Hundar Äta Sallad?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!