Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Ska Du Lämna Vattenskålen Ner Till Din Hund Hela Dagen?

Du bör aldrig begränsa din hunds tillgång till vatten på grund av risken för uttorkning. De flesta hundar reglerar sin vattenförbrukning och dricker vad de behöver hela dagen. Begränsande tillgång till vatten kan störa det normala beteendet. Hundar behöver en kilo vatten per kilo kroppsvikt varje dag.


Medan det är sant att varje djur behöver vatten för att överleva, finns det några djur som koala, sandkatt och kängurrot, som kan gå hela livet utan att dricka en droppe av grejerna eftersom de får all sin hydratisering från maten. Hundar å andra sidan är inte en av dessa varelser. Hundar behöver regelbunden tillgång till vatten för att undvika uttorkning, vilket kan vara farligt och till och med dödligt.

Beagle hund dricksvatten

Lämna vattnet - vanligtvis

Sammantaget är hundar ganska bra att självreglera sin vattenförbrukning och kommer inte att överdryka om vatten lämnas ut hela dagen. Många experter, inklusive teamet hos Dog Food Advisor, säger att du borde aldrig Lämna din hund utan tillgång till vatten eftersom hon riskerar att bli uttorkad. Hundar förlorar hydrering inte bara genom avföring och urinering, men även genom att kyla kroppstemperaturen genom panting. Inte bara bör du lämna vattnet hela tiden, men du bör också byta vatten två gånger om dagen, rengöra skålen dagligen och se till att den är stor och tillräckligt stor för att undvika att det når en farlig koncentration av bakterier från hundens mun som kan orsaka sjukdom.

En hunds dagliga vattenbehov

Din hund behöver en ounce vatten per kilo kroppsvikt varje dag, enligt Dog Time, och han kan behöva mer om vädret är varmt, om han nyligen utövat eller om han tar mediciner som kan orsaka uttorkning. Med andra ord, en 25-pund hund ska dricka 25 uns eller mer vatten per dag.

Vatten är nödvändigt för att hjälpa kroppen att utföra sina mest grundläggande funktioner, inklusive matsmältning, cirkulation, filtrering av avfall och kroppstemperaturreglering. Om han blir uttorkad kan han drabbas av njure, hjärta eller andra farliga medicinska problem.

Tecken på uttorkning

Symptom på uttorkning hos hundar kan innefatta slöhet, torrgummin och nedsänkta, mörka ögon. Om du klämmer fast din pups hud ska den snabbt snäppa tillbaka till sin ursprungliga position. Om det rör sig långsamt kan detta vara ett tecken, din hund är farligt dehydrerad.

Du kan också försöka trycka på hundens tandkött. En frisk hunds tandkött kommer att gå från vit till rosa igen på bara två sekunder. Om det tar längre tid än för tandköttet att återgå till sin normala färg kan din hund vara uttorkad.

Om du misstänker att ditt husdjur är uttorkat, ta henne till veterinären så snart som möjligt. Veterinären ska kunna använda en IV för att administrera hydratiserande vätskor och titta över din hund för att se orsaken till problemet och om dehydrering orsakade ytterligare komplikationer.

Undantag för fri tillgång till vatten

Ju mer en hund dricker, desto mer måste han urinera, varför vissa källor rekommenderar att man begränsar en valps tillgång till vatten medan man går på träning. Men eftersom risken för uttorkning är mycket större än risken för en långsam inbrottstid, är det fortfarande bäst att förse din hund med vatten hela tiden. Undantaget är på natten när du bör begränsa din valps tillgång till vatten två timmar före sängen, enligt Labrador Training HQ. Att begränsa vattenintaget och ta ut pojken ut till potty strax före sänggåendet hjälper honom att gå igenom natten utan att kräva att du måste ta honom utanför flera gånger eller riskera att han har en olycka. När hushållning är över kan du börja lämna vattnet över natten.

Om du har ett barn, var noga med att hålla hundens vattenskål ur sin räckvidd eftersom även något som är så grunt som en 2-tums vattenrätt kan räcka för att drunkna ett spädbarn.

Petsho varnar för att valparna ibland kan dricka för mycket vatten om de bara utövar eller är särskilt heta. Av den anledningen kan du behöva övervaka din valp för att försäkra sig om att han inte dricker för mycket vatten och om han begränsar sitt intag i enlighet därmed. Överdriven hydratisering är mycket sällsyntare än dehydrering men kan vara lika farlig. Men överdriven hydratisering är nästan aldrig ett problem hos vuxna hundar. Men om du märker att din valp dricker mer än 24 uns vatten per dag, ska du ta honom till veterinären så snart som möjligt för att upptäcka den bakomliggande orsaken till överhydrering.

Slutligen kan veterinärer i vissa fall begära att du begränsar din hunds tillgång till vatten före en tidpunkt eller operation, eller för att de har ordinerat mediciner som kräver sådana försiktighetsåtgärder.


Video: WHY IS KAYLA STUCK IN A CORNER?? | We Are The Davises

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Lång Håller Blödningsfasen På Hundar I Värme?

✔ - Användningen Av Ofloxacin I Husdjur

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Sex Veckors Gammal Valp


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!