Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Siberian Husky'S Habitat

Innan du köper din siberian husky, övervÀga livsmiljöbehoven hos denna ras för att se om husky Àr rÀtt för dig.


Officiellt erkĂ€nd av American Kennel Club 1930, Ă€r ​​den Siberian Husky vĂ€nlig och lojal. Denna höga energifödda hĂ€rstammar i nordöstra Asien och Ă€r infödd till Sibirien. Trots att de Ă€r produktiva grĂ€vare, rastlösa vandrare och mĂ€sterliga flyktnĂ€rer, Ă€r den extra vaksamhet som krĂ€vs för att behĂ„lla denna Ă€lskade ras ett litet pris att betala till sibiriska husky entusiaster.

Progenererade i snöig Siberia, Àr den sibiriska huskyen inte krympande violett i ansiktet av kallt och kan klara vind- och underhettemperaturer. Den tÀta, dubbla kappan av den sibiriska huskyen - vars underrock sköljs tvÄ gÄnger per Är - ger skydd mot kyla, sÄvÀl som sol exponering. Eftersom den hÀr rasen har liten hudpigmentering, Àr rakningen inte rekommenderad eftersom det gör att hunden Àr sÄrbar för solskador, inklusive hudcancer. I stÀllet för att avlÀgsna signaturpÀlsen bör man se till att din husky inte utsÀtts för ett olÀmpligt varmt klimat. Denna ras behöver tillgÄng till riklig nyans och vatten, samt inomhusflykt bort frÄn solens vÀrme.

Efterkommande av huskiesna som kallade Sibirien sitt hem fortfarande nÀrvarande med de kalla klimategenskaperna som naturligt urval har gett dem. För att minska exponeringen för kall luft Àr deras ögon mandelformade och mindre utskjutande Àn hos andra raser. Större öron Àr utsatta för frysning, sÄ öronen hos en sibirisk husky Àr medelstora och fullfodrade med pÀls, liksom resten av hundens kropp. Reflekterar tillbaka pÄ rasens arv som ett transportmedel i snöiga klimat, har sibiriska huskier vÀvda fötter tÀckta i tjock pÀls som fungerar som snöskor. Deras muzzles Àr inte för korta, för att ge tillrÀckligt med utrymme för att vÀrma inandad luft.

Sibiriska huskier Àr vÀnliga och brukar blanda sig bra med andra hundar, vilket gör dem till ett bra val för en multidoghushÄll. Faktum Àr att ha en annan hund att hyra med ger skummet med mycket behövs motion och lÀttnad frÄn tristess. De Àr inte alltför territoriella och gör fattiga vakthundar, Àven om de Àlskar att höja sina huvuden och skrika för att kommunicera eller som svar pÄ sirener och andra liknande ljud. Huskyens högbytedrivning hindrar dem frÄn att samboa bra med katter och gnagare.

Förutom extra grooming, korrekt fĂ€ktning och ett klimat som inte Ă€r för varmt, behöver den sibiriska husky ocksĂ„ trĂ€na. Ett överflöd av energi, agility, atleticism och en stark dragkörning gör denna ras lĂ€mplig för aktiva och utomhusorienterade Ă€gare. Dagliga promenader kommer att hĂ„lla ditt husdjur gott om du inte har en stor gĂ„rd. För att förbrĂ€nna energi samtidigt som den uppfyller sitt inneboende behov att grĂ€va, övervĂ€ga att ge din husky med sin egen sandlĂ„da. Erbjud dina hundleksaker och byt dem ofta för att motverka tristess. Under de varmare Ă„rstiderna utövar ditt husky tidigt pĂ„ morgonen eller sent pĂ„ kvĂ€llen för att förhindra överhettning. Överdriven skull Ă€r ett av de beteenden som kan öka i en husky som Ă€r uttrĂ„kad och understimulerad, sĂ„ trĂ€na och spela en del av din husky rutin.


Video: Husky Loves Snow! Snow dogs in their natural habitat.

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Kan Guide Hundar HjĂ€lpa Till Att Blinda MĂ€nniskor?

✔ - Hur Man Gör En KĂ€llare Till Ett Hundrum

✔ - HemhjĂ€lpmedel För Att HĂ„lla Flugor Av Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!