Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Biverkningar Av Doxycyklin För Hundar

Doxycyklinhydroklorid Àr ett vanligt recept antibiotikum för mÀnniskor som ofta ocksÄ ordineras för hundar.


Doxycyklinhydroklorid Àr ett vanligt recept antibiotikum för mÀnniskor som ofta ocksÄ ordineras för hundar. Doxycyklin Àr i familjen av tetracyklinantibiotika som sÀljs under varumÀrken Monodex, Vibra-Tabs och Vibramycin. Detta Àr ett kraftfullt antibiotikum som fungerar genom att begrÀnsa bakteriens tillvÀxt - bÄde bra och dÄligt. Men vissa veterinÀrer föredrar att anvÀnda doxycyklin snarare Àn nÄgon form av tetracyklin för hundar med njureproblem.

En pouting Bernese Mountain Dog

Hunden mÄr inte bra.

Aptitlöshet

"Pill Book Guide till medicinering för din hund och katt" konstaterar att detta Àr en av de vanligaste biverkningarna, och beror pÄ illamÄende. Hundar kan till och med vÀgra behandla sÄvÀl som vanlig mat.

IllamÄende och krÀkningar

För att minska illamÄende kan du mata hunden först eller blanda doxycyklin med mat. Till skillnad frÄn tetracyklin kan doxycylin tas i full mage.

Diarre

Detta Àr en ovanlig bieffekt och kan indikera att doseringen Àr för hög. Dr Mark Papich rekommenderar att nÄgon hund pÄ doxycyklin som fÄr diarré tas till en veterinÀr (se Resurser).

Tand missfÀrgning

Doxycyklin kan skada kalcium pÄ tÀnderna och göra att de blir gula. Av denna anledning fÄr valpar fortfarande med mjölktÀnder vanligtvis inte doxycyklin.

Mycket sÀllsynta biverkningar

"Pillbokhandboken för medicinering för din hund och katt" konstaterar att följande symtom sÀllan hÀnder: hunden blir lÀttare lÀtt att solbrÀnna, fÄr leverskador eller har förÀndringar i blodcellerna.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Farorna Med En Hund Som Tuggar PĂ„ Tallskog?

✔ - Varför Döljer Min Valp Och VĂ€xer?

✔ - Ivermektindoser För Katter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!