Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Biverkningar Av Enalapril PĂ„ Hundar

Om din hund har lider av högt blodtryck eller kongestivt hjÀrtsvikt kan veterinÀren ha ordinerat en hÀmmare av angiotensinkonverterande enzym eller ace-hÀmmare.


Om din hund har lider av högt blodtryck eller kongestivt hjÀrtsvikt kan veterinÀren ha ordinerat en hÀmmare av angiotensinkonverterande enzym eller ACE-hÀmmare. Enalapril Àr en generisk version av en ACE-hÀmmare, som frÀmjar bÀttre blodcirkulation. Det har ett antal biverkningar, allt frÄn slöhet och illamÄende till gastrointestinala reaktioner.

Hundhund

Trött hund som ligger pÄ verandan

Potentiella reaktioner pÄ enalapril

Som en ACE-hÀmmare blockerar enalapril omvandlingen av ett enzym som smalnar blodkÀrlen. De avslappnade blodkÀrlen tillÄter blod att flöda mer fritt, vilket minskar blodtrycket och hjÀrtans arbetsbelastning. Det Àr anvÀndbart för en hund i njursvikt, sÀrskilt nÀr det Àr parat med ett diuretikum, liksom för behandling av hjÀrtsvikt och högt blodtryck. En hund kan ha en allergisk reaktion pÄ lÀkemedlet, vilket resulterar i nÀsselfeber eller arbetad andning, eller han kan uppleva andra biverkningar. Ibland upplever hunden krÀkningar, diarré och nedsatt aptit frÄn drogen. Andra biverkningar inkluderar yrsel, svimning, matsmÀltningssÄr, höga kaliumnivÄer och feber. Eftersom det sÀnker blodtrycket, kan det ocksÄ göra en hund slö. Om din hund blir sjuk eller slarvig nÀr du tar enalapril, lÄt din veterinÀr veta; han kan justera dosen. Enalapril samverkar med lÀkemedel som kaliumtillskott och kortikosteroider. Gravida och ammande hundar ska inte ta detta lÀkemedel.


Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vilka Typer Av FĂ„gel Har Gula NĂ€bb?

✔ - Vilken HemhjĂ€lp Kan Jag Ge Min Hund Till Ett Uti?

✔ - Tecken PĂ„ En Gravid Lovebird


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!