Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tecken På Födselproblem Hos Hundar

När din söta gravid hund går i arbete är det extremt viktigt att du är tillgänglig för att hjälpa henne, om hon behöver dig att meddela en veterinär av någon anledning.


När din söta gravid hund går i arbete är det extremt viktigt att du är tillgänglig för att hjälpa henne, om hon behöver dig att meddela en veterinär av någon anledning. Även om många hundleveranser går smidigt och framgångsrikt kan vissa komplikationer ibland uppstå. Ju lättare du kan känna igen en tuff whelping-upplevelse, eller "dystoki", desto bättre.

Tecken på födselproblem hos hundar: hund

Ansvarsfrihet

Din gravida hund kan uppleva födelseproblem om du märker någon påtaglig könsflöde innan några av de ungdomar som kommer fram. Om hennes kropp avger en substans som är svart, grön eller brun, kontakta en veterinär omedelbart. Förlängd vaginal blödning under födseln pekar också på ett problem, så gör detsamma även i den situationen.

Brist på rörelse framåt

Brist på utveckling och framflyttning i arbetet brukar också innebära ett problem. Om en mamma-till-vara har försökt svårt att födda sina valpar i cirka 40 minuter utan tecken på någon av dem, kan det vara ett problem. Överdrivet långa tidsmängder mellan valpar indikerar ofta ett problem. Om hennes tidigare nyfödda kom ut mellan två och tre timmar sedan och hon fortfarande gör en seriös insats för att få resten ut, kontakta din veterinär omedelbart.

Avkopplingstid

Om din hund bestämmer sig för att ta en paus mellan att fälla sina valpar, var noga med hur mycket tid hon spenderar på att ta det lugnt. Om du observerar att hon har varit avslappnad i mer än fyra timmar, är det dags att få en hjälpande hand och låt din veterinär veta vad som händer. Om det är klart för dig att din hund lider med obehag på något sätt, ignorera inte det.

Ovanliga tecken

Eventuella ovanliga fysiska tecken kan också beteckna whelping problem. Om den gravida hunden andas med att hennes mun hänger öppen, kan det vara ett problem. Shivering är ett annat nyckel tecken på ett problem. Var uppmärksam på alla indikationer på sjukdomar.

dystoki

Varje honhund kan genomgå komplikationer under graviditeten, oavsett om den är yngre eller äldre, liten ras eller stor ras. Hundar av vissa raser är dock ofta mer mottagliga för dystoki och dess associerade dilemma. Dessa raser inkluderar shih tzus, Boston terrier och franska bulldoggar. Brachycefaliska pocher som dessa är särskilt sårbara. Brachycephalic hundar är de med ganska breda och "platta" -visande visningar.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hemhjälpmedel För Rosa Läppar

✔ - Hur Man Gör Service Hund Västar

✔ - Biverkningar Av Glukosamin För En Hund


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!