Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tecken På Försenad Graviditet Hos Hundar

En hunds graviditetsperiod är 62 till 64 dagar, även om den kan variera något med rasen. Det finns ingen pålitlig hund förfallodagen kalkylator utan att veta datumet för parning. Om du försöker räkna ut din hunds kåldatum, leta efter beteende och fysiska förändringar för att meddela att förfallodagen kommer.


När din hund närmar sig sitt förfallodag kanske du undrar hur mycket längre hon kan gå utan att ha sina barn. Hon kan vara obehaglig eller uppvisa ovanligt beteende men kan ändå inte vara försenad. Om du inte känner till din hunds håldatum finns det några ledtrådar som hjälper dig att ta reda på om hon är försenad.

Närbild på ansiktet av Söt pugfetthundsöm vila av hak och tunga ligga på laminatgolv

Tecken på försenad graviditet hos hundar

Tecken på försenad graviditet hos hundar

Om du känner till parningstiden eller ungefär hur länge din hund har varit gravid bör du börja se några av tecknen på arbete under den sista veckan av graviditeten. Om timingen är rätt och du fortfarande inte ser tecken på att arbetet börjar, är hennes graviditet försenad. Antalet dagar fram till födseln kan variera mellan 58 och 68 dagar. Din veterinär kanske inte börjar oroa sig för dagen 70. Vid den tiden, om det inte finns något tecken på arbete eller att arbetet började och sedan verkade stallat, kontakta din veterinär.

Hälsdatum för hundar

Termen "whelping" används för att en gravid hund ger upphov till födseln. Ibland kallas en hunds födelse som ett "whelp date". Om du vill komma nära att veta whelpdatumet, försök känna din hunds underliv. I medelstora hundar, säger amerikanska kennelklubben valpar känns som golfbollstorlek på 28 dagar. I små rashundar kan de känna sig druvmåttiga. En veterinär kan också utföra en ultraljud under graviditeten, vilket kan hjälpa till med att bestämma ett mer exakt hvalpdatum.

Normal leveransdatum för hundar

Medan ett normalt leveransdatum för en hund kommer att vara mindre än 65 dagar, om din hund är 65 dagar gravid kunde hon fortfarande vara inom det normala området. Om du säkert vet datumet för din hunds parning och du vet att hon har varit gravid i mer än 64 dagar, var beredd att få din veterinär involverad om valparna inte kommer. Leta efter beteendeförändringar eftersom dessa indikatorer låter dig veta de bedårande valparna kommer snart! Om de inte kommer, kan arbetet stoppas, och din hund behöver ett ingripande.

Hundens förfallodagen miniräknare

Det finns inget graviditetstest från läkemedelsaffären för att hjälpa dig att bestämma din hunds valpdatum, så det kan vara svårt att veta om din hund är försenad eller inte. Vetar Nu säg att en hunds graviditetsperiod är 62 till 64 dagar, även om vissa raser kan ha en något längre eller kortare normal graviditetstid. Om en kvinnlig hund inte har sprutats, kommer hon att gå in i "värme" två gånger per år eller ungefär var sjätte månad. Intervallet kan dock variera med små raser cykling tre gånger per år och jätte raser cyklar ibland bara en gång var 12-18 månader. Varje cykel varar i allmänhet mellan 18 och 21 dagar. Din hund borde visa tecken på att vinka omkring 64 dagar efter hennes sista parning. Om du inte känner till tiden för hennes senaste parning, kan du använda dessa cykler som en ungefärlig hund förfallodagen kalkylator.

Tecken på arbete hos hundar

AKC säger att en ökande aptit tillsammans med viktökning är tydliga tecken på ett leveransdatum närmar sig. När whelp-datumet närmar sig kommer du att se en ökning i nippelstorleken följt av en signifikant utvidgning av hennes bröst. I slutändan, när man närmar sig, kommer du förmodligen att kunna se valparna som rör sig inuti buken. Vetar Nu säg att vissa hundar kan vara rastlösa innan de går i arbetskraft. Vissa hundar kanske vill äta och vissa kanske inte. När arbetet närmar sig kan din hund upprepade gånger slicka hennes könsorgan. Din hund kommer att uppleva sammandragningar, och hennes vatten kommer att bryta. En hunds temperatur kommer att falla direkt innan hennes valpar börjar anlända. Din Vet Online säger första etappen av arbetsskyltar är en droppe kroppstemperatur och vägran att äta. I andra etappen kommer din hund att börja spänna och du ska se vätska som kommer från hennes vulva.

Onormal leverans hos hundar

För det mesta sker leverans helt bra utan ingripande från människor. Vets nu <""> säg att hundens arbete bör kontrolleras av en veterinär om det varar längre än 24 timmar, eller om mer än två timmar passerar mellan valparna. Dystoki är termen som används för att beskriva en svår eller onormal födelse hos hundar.

Purina <"> säger att man ska se efter ett tecken på att hunden är i nöd, till exempel blödning eller illaluktande ansvarsfrihet vid något tillfälle under graviditeten eller under whelping. Att skrika ut i smärta eller agera deprimerad är ett tydligt tecken på en problem.

När din hunds leverans börjar, ska hon producera en valp inom 30 minuter. Om hon inte gör det kan det vara ett tecken på att hon behöver operation. Om du kan se en valp som försöker komma fram men det gör inte, eller din hund strävar efter att leverera, kanske hon behöver hjälp. Och slutligen, om hon har varit i leveranssteget i 12 timmar eller mer och fortfarande inte har levererat alla sina valpar, ring din veterinär omedelbart.


Video: Vi får reda på könet! - Vanja gravid v. 18

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Suger En Hunds Fötter I Epsom-Salter

✔ - Varför Är My Dog Kräkningar White Phlegm?

✔ - Om Catahoula-Great Dane Mixes


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!