Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tecken På Övermatning Guldfisk

Guldfisk är vanligt kallt vatten och sötvattenfisk.


Guldfisk är vanligt kallt vatten och sötvattenfisk. Fisken kommer i en mängd färger, inklusive röd, brun, svart, gul och orange. Om det sköts ordentligt kan det leva i upp till 20 år. En guldfisk kan ständigt äta och det är upp till dig att kontrollera mängden mat det har tillgång till. Overfeeding din guldfisk kan leda till allvarliga hälsoproblem. Det finns flera tecken i din fisk och tank som visar att du överbelastar.

Tecken på övermatning guldfisk: guldfisk

Molnigt vatten

Om du överfiskar din fisk kan du kompromissa med kvaliteten på det vatten den lever i. Molnigt vatten är ett tecken på att något organiskt ruttnar i tanken. Detta är vanligtvis ett resultat av oåtkomlig mat som har fallit till botten av tanken och ruttna. Rengör ruttna maten och sluta mata din fisk i några dagar. Om vattnet rensar i sig kan du börja reglera de tider du matar din guldfisk.

Simma upp och ner

Ett kritiskt tecken på att din guldfisk överföds är om den vänds över och simma upp och ner. Detta visar att fisken har ett problem med sin simblåsa. Badbladen kontrollerar fiskens flytkraft och påverkas om en fisk matas för mycket. Om den är överfödd blir den förstoppad, vilket stoppar den pneumocystiska kanalen från att blåsa upp och deflateras på ett adekvat sätt. Till följd av detta kommer fisken att flippa över, sjunka ner i tankens botten eller flyta på toppen. Sluta mata det i några dagar för att hjälpa till att lindra förstoppningen.

Bloating och avföring

Övermatning av din fisk leder till förstoppning. Ett tecken på att det känns förstoppat är svullnad i magen. Du kanske också märker att det inte äter som det vanligtvis gör och har lång avföring. Du kan hjälpa din guldfisk att lindra förstoppningen genom att byta kost. Ärtor fungerar som ett mildt laxermedel för ditt husdjur. Foder din fisk ärter bara några dagar för att hjälpa till att stoppa förstoppningen. Också se till att ta med mer fiber i kosten för att hålla sina tarmar regelbundna.

alger

Algernas tillväxt är ett annat tecken på att du kan övermåta din fisk. Alger växer när det finns en ökning av fosfat- och nitratnivåerna i din tank. Detta kommer från ruttande mat som har samlat i botten. En liten algtillväxt är normalt för alla tankar, men om det finns mycket kan du få problem. Medan en guldfisk kommer att hitta alger som en bra källa till näringsämnen, kommer för mycket i din tank att sänka syrehalterna. Detta är en fara för din fisk eftersom det behöver syre för att överleva. Rengör tanken med överskottsalger och se till att du ger din fisk tillräckligt med mat som den kan konsumera utan att lämna någon.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Gör Min Hund Luktar Så Dåligt?

✔ - Biverkningarna Av Insulin I Hundar

✔ - How-Betta Fisk-Reproducera


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!