Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tecken Och Symtom PĂ„ Tularemi Hos Hundar

Ticks har funnits i miljontals Är och orsakar mÄnga sjukdomar inklusive tularemi hos hundar. Zoonotiska, och överförbara till mÀnniskor, tularemi symptom inkluderar hög feber, svullna lymfkörtlar och gulsot. Det Àr en akut sjukdom som kan vara dödlig. Tidig upptÀckt kan förbÀttra prognosen.


LÀkare undersöker hund med stetoskop i kliniken

Tularemi, en zoonotisk bakteriesjukdom som pÄverkar hundar och deras folk Àr Ànnu en i följd av allvarliga fÀstbÄrna sjukdomar.

FÀstingar har skuggat jorden sedan Oligocene epoken 33,9 miljoner till 23 miljoner Är sedan nÀr en ensam tick gjorde en rida och grep en mÄltid i en ullnosans öra och fossiliserades för att berÀtta historien. Först erkÀnd för den skada de orsakar till sina vÀrdar redan i 850 f.Kr., nÀr Homer hittade fÀstingar pÄ Ulysses hund, var det inte förrÀn i slutet av 1800-talet med upptÀckten av Texas feverpatogen att folk förstod den fulla storleken pÄ de förödande effekterna av en fÀstbett.

Idag vet vi att fÀstingar existerar endast för ett enda syfte - att förorsaka kaos pÄ sina vÀrdar och sprida flera sjukdomar, bland dem tularemia, vilket kan vara dödligt. Tidig upptÀckt och medicinsk intervention kan förbÀttra prognosen.

Tick ​​pĂ„ en hund

Vad orsakar tularemi hos hundar?

Som loppor och löss Àr flÀckar ektoparasiter, vilket innebÀr att de lever pÄ eller i huden men inte inom vÀrdens kropp. I Förenta staterna sprids tularemi hos hundar med hjÀlp av en smittad hundkotte, trÀkryssning eller ensam stjÀrtflik som bÀr Francisella tularensis (F. tularensis) bakterier.

RELATERADE: Signs & Symptom Of Rocky Mountain Feber In Dogs

Tularemi brukar kallas kaninfeber, smittar av bomullsstav och jackrabbitar, muskratar, prÀriehundar, Àngar, beavers, fÀltmöss och andra djur. Bakterierna överlever genom att skapa tumörliknande massor och abscesser i djurets lever.

Tick ​​pĂ„ en hund

Tularemi hos hundar Àr resultatet av en cykel som börjar nÀr en ficka biter en kanin eller gnagare som Àr infekterad med blodburna F. tularensis-bakterier, suger sedan sakta blodet i flera dagar och absorberar bakterien för att bli bÀrare. FortsÀtt kryssar kryssningen till toppen av ett lÄngt grÀsmagasin som vÀntar pÄ en vÀrd, dÄ nÀr en hund gÄr och tar sig till en mÄltid. FÀstet kan krypa igenom hundens pÀls till en varm plats under en hunds ben, till exempel, dÀr den lÄses och biter genom att grÀva huvudet i huden. Nu fast fastsatt, suger fÀstet hundens blod i ibland flera dagar om det inte upptÀckts och överför bakterien till hunden i processen.

Ett annat sÀtt att hundar blir smittade med tularemi Àr genom direkt kontakt med kroppsliga vÀtskor och vÀvnader frÄn en infekterad kanin eller gnagare genom huden eller genom att döda och Àtas, ta en smittad slaktkropp eller dricka förorenat vatten. Och om en hund inandar bakterierna, orsakar det en allvarligare form av sjukdomen som kallas pneumonisk tularemi.

Symtomen, diagnosen och behandlingen av tularemi.

Efter exponering eller intag av bakterierna samlar lymfkörtlarna i hundens huvud, nacke och GI-system bakterierna och systemisk infektion följer. Denna akuta sjukdom presenterar med följande kliniska symptom:

 • Hög feber frĂ„n 104 till 106 grader Fahrenheit
 • Svullna, smĂ€rtsamma lymfkörtlar i huvud och nacke.
 • Letargi
 • Gulsot som orsakar guling av huden, ögonvita och slemhinnor.
 • BuksmĂ€rtor.
 • Organs misslyckande.

För att utesluta bubonisk pest och andra sjukdomar med liknande symtom som hög feber och svullna lymfkörtlar, kommer din veterinÀr att köra diagnostiska tester som ett komplett blodtal (CBC), en blodkemipanel och en urinanalys. I tularemi avslöjar dessa test ett högt antal vita blodkroppar, lÄgt blodnatrium, lÄgt blodsocker, en förhöjd nivÄ av bilirubin och blod i urinen.

AvlÀgsnande av en hund tick

NÀr en gÄng har diagnostiserats, hamnar hundar pÄ en gÄng pÄ sjukhus och en aggressiv behandling börjar. Antibiotika och stödjande omsorg med intravenös vÀtsketerapi kan spara mÄnga hundars liv, men Àven vid tidig upptÀckt och behandling Àr dödsfallet för hundar med tularemi hög.

Identifiering av fÀstingar och förebyggande av tularemi.

Betydelsen av att skydda din hund och din familj mot fĂ€stbett kan inte överbelastas. Idag Ă€r fĂ€stingar andra Ă€n efter myggor som vektorer av mĂ€nskliga sjukdomar och Ă€r den viktigaste vektorn av patogener i Nordamerika. Tick ​​medicinering Ă€r avgörande om du bor i en fĂ€ltinfekterad region eller om din hund ofta Ă€r utomhus. FĂ€stingar förekommer i hela USA, sĂ„ regelbunden tick kontroll Ă€r din första försvar mot dem. Dessutom bör du regelbundet brudgumma din hund efter en promenad för att hitta och avlĂ€gsna fĂ€stingar.

Vissa omrÄden dÀr din hund Àr mest utsatt för fÀstingar Àr pÄ spÄr eller i skogsomrÄden, tÀt undergödning, scrubland, djurlivsomrÄden som skogar och grÀsbevuxna fÀlt. TÀnk pÄ att fÀstingar fortfarande lÄser fast pÄ hundens pÀls, Àven om han Àr skyddad av medicinering. NÀr en gÄng transporterats inuti huset kan kryssningar krypa pÄ familjemedlemmar och bita dem. För att ge dig sinnesro, övervÀga att behandla din hund med en aktuell spray eller spot-on fÀstkontroll produkt som dödar fÀstingar pÄ kontakt för att minska risken för att ticks lossnar i ditt hus.

Tick, full av blod

Olika arter av fÀstingar bÀr olika bakterier. Om din hund Àr biten, ta honom till veterinÀren omedelbart för att fÄ fÀstet avlÀgsnat och identifierat. Om du har erfarenhet av att ta bort fÀstingar, fÄnga provet i en behÄllare för att ta med dig till veterinÀrerna för identifiering. De tre arter som Àr ansvariga för tularemi - hundkot, trÀkryssa och ensamstjÀrtfliken - liknar men har sÀrdrag. Kolla in Tick Encounter för foton av de olika tikarna i deras olika livssteg - larva, nymf, vuxenhona och vuxen man - och se hur de blir oigenkÀnliga nÀr de mumlar in i ballonger nÀr de Àr helt engorged med blodmjöl.

Att göra förebyggandet av tularemi och andra fittaburna sjukdomar Àr en prioritet pÄ hemmet, lÀtt, prisvÀrd och tar bara lite arbete:

 • HĂ„ll grĂ€smattor klippta korta.
 • AvlĂ€gsna skrĂ€p, trĂ€spĂ„n och skrĂ€p.
 • Minska bladskrĂ€p genom att raka och ta bort blad.
 • Skapa en frikopplingszon för att din hund ska umgĂ„s medan du Ă€r ute i trĂ€dgĂ„rden genom att bygga skyddshöljen runt hans utrymme för att hĂ„lla ut djur som kan bĂ€ra fĂ€stingar. Eller övervĂ€ga att fĂ€sta hela din egendom för att hĂ„lla ut hjort och andra fĂ€ltbĂ€rare.
 • Hyr en exterminator för att spruta eller applicera granulerad bekĂ€mpningsmedel till din fastighets omkrets för att hĂ„lla fĂ€stingar i sjön.
 • Tick-proof möss - oundvikligen kommer de att leva i de omgivande omrĂ„dena, om inte pĂ„ din egendom - frikostfri genom att installera Thermacell Tick Control rör i stenmurar och andra omrĂ„den dĂ€r möss Ă€r bosatta. Rören Ă€r fyllda med hĂ€ckmaterial som behandlas med permetrin och behĂ„ller möss som nestar i det relativt fria.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur VĂ€ljer Katter Deras Favorit Person?

✔ - Hur Man Gör En No-Sew FlĂ€tad Hundhund

✔ - Varför Gillar Hundar Att Äta Pinnar?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!