Webbplatsen Handlar Om Husdjur

AvlÀgsnande Av Skunklukt

Att fÄ sprutas av en skunk kan vara en traumatisk upplevelse.


Att fÄ sprutas av en skunk kan vara en traumatisk upplevelse. Lukten Àr oerhört obehaglig, lÄngvarig och svÄr att bli av med. Skunk lukt bestÄr av svavelhaltiga kemiska oljor avsedda att skydda djuret frÄn större rovdjur. Lyckligtvis hÄller skunk spray inte för evigt, och det finns nÄgra sÀtt att snabbt eliminera dess eliminering.

Striped skunk (Mephitis mephitis) sprutning, USA

Ta bort lukt frÄn hud och pÀls

De flesta tror att skunk spray kan ÄtgÀrdas genom att applicera tomatsaft, citrus, parfym eller antibakteriella sprayer. Men dessa lösningar Àr inte de mest effektiva. För mÀnniskor eller husdjur kommer en blandning av 3 procent vÀteperoxid, naturgas och flytande diskmedel att eliminera skunklukten. Blanda de tre ingredienserna i detta förhÄllande: en kvart vÀteperoxid, en kvart kopp sodavatten och en tesked flytande diskmedel. Denna blandning kommer att rÀcka för att rengöra ett litet barn eller en hund. Om du behöver tvÀtta en större person eller ett djur, gör flera satser. Doppa en svamp eller trasa i blandningen och torka ner den drabbade individen. LÄt det suga in i huden eller husdjurskinn i fem minuter. Skölj vÀl i bad eller dusch. AnvÀnd denna blandning omedelbart och med försiktighet, eftersom det kommer att bleka hÄret och klÀderna. Denna blandning kan inte förvaras i en sluten behÄllare, eftersom den ger gaser och kan sprÀnga öppna behÄllaren. Den som har kÀnslig hud eller ett öppet sÄr ska inte anvÀnda detta lÀkemedel eftersom det kan irritera. Som ett alternativ, bada i mild tvÄl och vatten flera gÄnger om dagen tills lukten Àr borta. Ett annat alternativ Àr att torka ner huden i en lösning av bara flytande diskmedel och bakpulver, se till att skölja. VinÀger Àr ocksÄ en bra luktneutraliserare men kan ocksÄ sticka kÀnslig hud.

KlÀder, vÀggar och möbler

Om skunken har sprutat i ditt hem eller pÄ din klÀdsel, kommer lukten att permeera luften, möbler, draperier och klÀder. HushÄllsblekmedel i en tvÀttmaskin kommer att ta lukten ur klÀder som Àr blekskyddssÀker. AnvÀnd tvÄ koppar vinÀger eller ammoniak i tvÀtten för klÀder som inte Àr blekskyddssÀkra. AnvÀnd inte vÀteperoxidblandningen i tvÀttmaskinen eftersom den Àr instabil och kan orsaka skador. För att avlÀgsna lukten frÄn klÀdseln, anvÀnd vÀteperoxiden, vÀtskeblandning med bakpulver. Doppa en ren trasa i lösningen, vÄt ytan grundligt och skrubba försiktigt. Gör en test patch, först, men. Om skunklukten har blöt in i vÀggar och fÀrg, anvÀnd vÀteperoxiden eller blekmedel för att skölja bort det. Testa ett inkonsekvent omrÄde först för att se till att det förstör din fÀrg eller vÀgg. Ett annat sÀtt att bli av med skunk lukten Àr att öppna dörrarna och fönstren varje dag för att lufta ut omrÄdet tills lukten Àr borta. Det kommer att ta mycket lÀngre tid, men det kommer inte att skada din klÀder, möbler eller fÀrg.

Utomhus

Det finns tre sÀtt att ta bort skunklukt frÄn ett stort utomhusomrÄde som inte kan tvÀttas direkt. AnvÀnd en trÀdgÄrdsslangspray eller vattenspraypistol fylld med en gallon klar 95 procent utspÀdd Àttika och en kopp diskmedel utan diskmedel. Spraya hela omrÄdet. Om lukten Àr i en uthus eller eller under en byggnad, anvÀnd kol. Placera 25 pund kol pÄ en tarpa och ventilera omrÄdet. TrÀet kommer att absorbera lukten. Om ingen av dessa metoder Àr tillgÀngliga, ventilera omrÄdet helt. Kom ihÄg, med tiden kommer skunk lukten att blekna.


Video: Outtakes from Hank Green's visit to the Museum

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad Matar En Hund Med Inga TĂ€nder

✔ - Vetenskapen Svarar PĂ„ En Brinnande FrĂ„ga Om Vilka Djur Som Passerar Gas

✔ - Hur Man Stoppar Din Hund FrĂ„n Att Urinera PĂ„ Betong


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!