Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Sova Time Vanor För Skäggiga Drakar

Skäggiga drakar sover på natten och de kan sova mer under brumation - en form av reptilvakt.


Bearded drakar är prisade husdjur för både sin lättsamma omsorg och ett brett utbud av underhållande beteenden, inklusive arm-vinkande, hot poses och konstiga sovande ställningar. Förstå när och hur ditt husdjur sover är en viktig del av vårdnaden för honom.

Nattlig vs dagstidning

Många reptiler är nattlig, vilket betyder att de är aktiva på natten och sover under dagen. Den skäggiga draken är ett undantag från denna regel. Dom är diurnal - De matar och strömmar under dagen, och föredrar att sova på natten, som du. När du bryr dig om skäggiga drakar, behöver du se till att deras nätter är mörka, så de kan sova. Undvik att använda röda glödlampor som tillverkare gör för reptilhöljen på natten. Dessa kan distrahera din reptil och förhindra att hon sover. Istället går du med en underuppvärmningsmatta för den nattliga värmekällan som ditt husdjur behöver.

Brumation på vintern

Reptiler dunker inte tekniskt som några däggdjur. I stället går de in i en period av nedsatt aktivitet under vintern kallad brumation där de sover mycket, äter väldigt lite och väntar på förkylningen. Djurägare som vill odla sina skäggiga drakar kan orsaka brumation genom att minska temperaturen på drakens tank under vissa tider av året vilket kan göra äggcyklerna i linje med parningstiderna. Om din skäggiga drake sover mycket, särskilt utanför sin normala sovtid, kontrollera temperaturen inuti livsmiljön. han kan brumera.

Sovvanor

Skäggiga drakar gräver mycket i sanden. Detta hjälper dem att reglera sin temperatur genom att täcka eller avtäcka sig, på samma sätt som du gör med din filt. Många skäggiga drakar gräver och täcka sig med sand innan de sover. De är kända att somna i besvärliga positioner också på deras rygg medan de ligger på sina böljande stenar. Om din drake är van vid din beröring kan du hämta henne och hålla henne medan hon sover. I stället för att försöka springa bort från dig, kan hon faktiskt snuggla upp mot din värme och fortsätta sova.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Ultraljuds Skadedjur Och Husdjur

✔ - Hur Man Gör Organisk Citrusbaserad Loppspray

✔ - Min Hund Håller På Att Slicka I Windows


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!