Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Symptom På En Hund Som Föll Nerför Trappan

Kanske är din valp tveksam till att komma nerför trappan, eller kanske hörde du ett misstänkt ljud när du var i det andra rummet.


Kanske är din valp tveksam till att komma nerför trappan, eller kanske hörde du ett misstänkt ljud när du var i det andra rummet. Tanken på att din hund tar en otäck tumlare nerför trappan är skrämmande. Det finns en mängd potentiella komplikationer från en dålig nedgång, inklusive sprained muskler, brutna ben och inre skador.

Valp går nerför trappan

En hund går nerför trappan.

Tuffa rörelser

Om din hund hobbling runt, går med en limp eller inte rör sig rätt, kan hon ha haft en ojämn åktur nerför trappan. En limp föreslår smärta, svaghet eller något som är fel i det drabbade benet. Det finns många potentiella orsaker till en lungan, inklusive tillväxtproblem och artrit, men trauma, som fall kan leda till en rad potentiella skador. En sönderdelad ligament, muskel eller sena, förskjuten ledning eller nervskada är alla möjliga från en snubbla på trappan, som presenterar sig som ett lopp eller problem att röra sig runt. Hon kan gnälla eller gråta när hon rör sig också.

Internt trauma

Ett otäckt spel, oavsett om det är på trappan eller som kommer från ett hopp, kan leda till inre skador, vilket kan vara svårt att få plats på. Om du tar ett fall kan du märka en blåmärken på din hud, eftersom de små blodkärl under ytan brister från påverkan. Men det är svårt att se blåmärken på din hund eftersom hon troligen är täckt av päls. Du kan leta efter tecken på inre skador genom att ägna stor uppmärksamhet åt hennes beteende. Om hon andas långsamt kan hon få lungskador. Hosta upp blod kan indikera skadade lungor, buken eller gastrointestinala organ.

Tecken på chock

Shock följer ofta traumatiska skador och din hund kan visa symtom för att inkludera en snabb hjärtfrekvens, ljusröda läppar, tandkött och tunga och panting - allt vanligt i tidiga skeden. I slutet av chocken är andningen mycket långsammare och hennes kroppstemperatur sjunker; hennes läppar, tandkött och tunga är bleka och hennes puls är mycket svag.

I hennes huvud

Om din hund stöter på huvudet på ett fall på trappan, kan hon drabbas av huvudskada. En laceration eller blödning är det självklara tecknet på huvudskada, men skullfrakturer och hjärnskador är inte så lätt att se. Om hon har en kontusion eller blåmärken, kommer hon inte att förlora medvetandet, men hon kommer att dyka upp disoriented och wobbly. Om hon förlorar medvetandet, har hon hjärnskakning, som kan vara mild, som visar en kort förlust av medvetandet eller svåra, varaktiga timmar eller dagar. Hon kan få beslag, antingen omedelbart efter hösten eller så länge som veckor efter skadan, då ärr bildas där hjärnvävnaden dog. Vid svåra hjärnskador svullar hjärnan och blöder, påverkar medvetandet eller blodproppar bildas, vilket visar sänkt medvetenhet, en dilaterad pupil och potentiell svaghet eller förlamning i lemmarna.

Till Vet

Det är möjligt att din hund förlorade sin fot i sin överflöd för att springa ner för trappan för att börja på sin dag. Men om hon är en gammal hand vid trappan, håll ögonen på henne för att se om hon faller mer än vanligt. Det finns olika orsaker som en hund kan börja falla, inklusive inre öroninfektioner, vestibulärt syndrom, tumörer och stroke. Du borde ha veterinären undersöka henne om hon faller mer än vanligt. Om din hund visar några symptom på att ha ett fall, är det viktigt att hon får checkas ut av en veterinär för att säkerställa att hon inte har upplevt en allvarlig skada som du inte kan se.


Video: IN FLAMES - Deliver Us (OFFICIAL VIDEO)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Bli Av Ringorm I Hundar

✔ - Hur Man Behandlar En Koka På En Hund

✔ - Hur Snart Börjar En Gravid Hund Visa?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!