Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Symptom PĂ„ Blodpropp

En stroke Àr ett allvarligt medicinskt tillstÄnd som kan pÄverka din katts hÀlsa och vÀlbefinnande under resten av livet.


En stroke Àr ett allvarligt medicinskt tillstÄnd som kan pÄverka din katts hÀlsa och vÀlbefinnande under resten av livet. Din katt stÄr en bra chans att överleva en stroke, men det Àr viktigt att du fÄr din kattens lÀmpliga veterinÀrvÄrd sÄ fort som möjligt efter det att en stroke har intrÀffat.

grÄ katt

En grÄ katt ligger utanför.

FörstÄ din katt slag

En stroke uppstÄr nÀr din katts hjÀrna drabbas av en minskning av blodtillförseln. Det finns tvÄ primÀra slagslag som kan pÄverka din katt. Ischemiska stroke uppstÄr nÀr din katts hjÀrna lider av en plötslig och ovÀntad förlust av blodtillförsel. Hemorragisk stroke orsakas av blödning i hjÀrnan; Vanligen Àr denna typ av stroke orsakad av ett blodkÀrl som har brutit.

Symptom pÄ blodpropp

Din katt kan uppleva olika symtom som följd av stroke, vilket kan skada olika delar av hjÀrnan. De symptom som katten kan uppleva Àr inte garanterad att vara densamma som en annan katt som lider av samma tillstÄnd. Bland de symptom du kanske mÀrker Àr slöhet, oÀndlighet, krÀkningar, anfall, svaghet, beteendeförÀndring eller sÀnkt kroppstemperatur. Din katt kan ocksÄ ha svÄrigheter att gÄ, inklusive men inte begrÀnsat till att falla över, gÄ i cirklar eller luta huvudet. Du kan ocksÄ mÀrka synproblem, synförlust och förÀndringar i ögonrörelser.

Orsaker till stroke

Ett antal villkor kan bidra till att din katt har stroke. Dessa tillstÄnd innefattar fysisk trauma, hjÀrtsjukdom, högt blodtryck, diabetes, njursjukdom, hypertyreoidism och vilken typ av blodpropp som helst. Andra bidragsgivare inkluderar Cushings sjukdom, hjÀrntumörer, parasiter och intag av vissa typer av gifter.

Stroke Treatment

Om du tror att din katt har haft stroke, ta honom direkt till veterinÀren. Din veterinÀr kommer att undersöka din katt och kan utföra blodprov, urinprov och röntgenstrÄlar för att utesluta andra möjliga hÀlsoproblem. Din veterinÀr mÄste utföra en CT-scan eller MR för att bekrÀfta att han har haft stroke. Din katts behandlingsalternativ varierar beroende pÄ hur svÄrt hans tillstÄnd och symptom Àr.


Video: Se upp för dessa symptom pÄ blodpropp

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - NĂ„gon Har Bara Funnit En SjĂ€lvrengörande, Inomhus Potta För Hundar

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Kanin För Att Sluta Bita

✔ - Är Min Valp UttrĂ„kad Eller Trött?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!