Webbplatsen Handlar Om Husdjur

T-Gel Shampoo Använd På Hundar

T-gel shampoo marknadsförs för att behandla hårbotten och flaking på grund av tillstånd som mjäll, psoriasis och seborrheisk dermatit.


T-Gel shampoo marknadsförs för att behandla hårbotten och flaking på grund av tillstånd som mjäll, psoriasis och seborrheisk dermatit. Produkten rekommenderas ofta av hudläkare och finns tillgänglig över disken. Om produkten är säker för människor, kan den användas för att lindra mjäll eller relaterade hudförhållanden för din hund?

T-Gel Shampoo Använd på hundar: eller

Vad är T-Gel Shampoo?

T-Gel shampoo anses vara ett medicinskt schampo och är inte avsett att användas av någon på daglig basis. Sjampoen själv är mörkbrun och har en lukt åt den. Det anses vara en mycket effektiv behandling för många hårbottenskador, speciellt när typiska mjällprodukter har inte fungerat. Dess generiska namn är kol tjärschampo, och T-Gel är bara ett av många varumärken som använder koltjära. Procentandelen av aktiv beståndsdel kan variera något efter produkt, men innehåller typiskt cirka 2 procent koltjärrextrakt med resten av ingredienserna inaktiva.

Kan T-Gel Shampoo användas på hundar?

T-Gel shampoo ska inte användas på din hund eller något djur för den delen. Det är ett starkt medicinerat schampo och kan torka ut ditt husdjurs hud till den punkt som hunden behöver se av din veterinär för behandling. Den aktiva ingrediensen i kol tjära kan faktiskt bränna eller skada din hunds ömma hud och göra behandlingen mycket värre än det problem du försöker behandla.

Vilka Danduff Behandlingsalternativ är säkra för hundar?

Om din hund har mjäll, använd inte någon form av mjällschampo som marknadsförs för människor. Istället letar du efter husdjurshampo eller behandlingar. Medicinsk sällskapsdjur är tillgängliga hos sällskapsdjurförsörjningsaffärer eller online och bör innehålla ingredienserna svavel eller salicylsyra.

Orsaker till hundsbrun

Om du har använt en loppasjampo på din hund, sluta använda den och byt till en annan loppskyddsbehandling eftersom de loppasjampon kan torka mycket på en hunds hud och kan orsaka mjäll. Om problemet fortsätter eller är svårt, kontakta din veterinär.

Bada din hund

Om din hund har mjäll kan det vara en vanlig badning med hjälp av ett icke-torkande husdjurshampo som kan hjälpa till med att ta bort flingor och göra din hund bättre. Badens frekvens kan variera beroende på din hunds rasen och livsstil. Men kom ihåg att alltför ofta bad kan ta bort hundens kappa nödvändiga oljor och orsaka att torr hud utvecklas. Om din hund spenderar mycket tid utomhus kan det behövas vanligare bad, men om hunden är ett inomhusdjur eller en slät kappa behöver det bara behövas bad ibland.


Video: 13 Genius Car Cleaning Hacks

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Kan Hundar Äta Bacon?

✔ - Hur Man Berättar Skillnaden Mellan Löss Och Loppor

✔ - Säker Utomhus Temperatur För Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!