Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tobradex För Hundar

Tobradex Àr mÀrket för en kombination av antibiotikatobamyacin och gluticosteroiddexametason.


Tobradex Àr mÀrket för en kombination av antibiotikatobamyacin och gluticosteroiddexametason. Tobradex Àr gjord av Alcon Labs. Tobradex Àr dock ett lÀkemedel för behandling av mÀnskliga ögoninfektioner. Det Àr inte speciellt gjord för hundar, men mÄnga veterinÀrer vÀnder sig till det för att behandla ögoninfektioner hos hundar.

Tobradex för hundar: hundar

Fungera

Tobramycin dödar aggressivt alla bakterier som invaderar ett hunds öga. Men hundens naturliga immunsvar kan missa tobramycinet som en invaderare och förstöra det innan det kan döda de invaderande bakterierna. DÀrför tillsÀtts dexametasonen för att undertrycka hundens immunförsvar sÄ att tobramycin kan döda bakterierna.

typer

Tobradex kommer i ögondroppar och ögonsalva. Enligt Alcon innehÄller tillverkaren varje millimeter 0,3% tobramycin och 0,1% dexametason. Dropparna mÄste skakas före anvÀndning för att vara sÀker pÄ att de aktiva ingredienserna sÀtter sig i botten pÄ flaskan. BÄda dessa kan endast köpas pÄ recept frÄn din veterinÀr.

Dosering

Eftersom Tobradex Ă€r ett mĂ€nskligt lĂ€kemedel finns det inga doser för hundar. DoseringsmĂ€ngden bestĂ€ms av veterinĂ€ren för den specifika hundens behov. MĂ„let Ă€r att ge den minsta möjliga mĂ€ngd som bĂ„de kommer att kontrollera infektionen och Ă€ndĂ„ inte producera dĂ„liga biverkningar. Även Pill Book Guide till medicinering för din hund och katt (Kate A.W. Roby, VMD, et al, 1998) kommer inte att ge en dosrekommendation.

Bieffekter

Eventuella biverkningar som skulle hÀnda genast Àr kliande ögon, svullna ögonlock, ansiktsvullnad, svÄr diarré och krÀkningar. Eventuella lÄngsiktiga biverkningar inkluderar en sekundÀr infektion pÄ grund av undertryck av immunsystemet, dövhet, koordinationsproblem som orsakas av inre öronskador, njurskador eller leverskador. Tobradex kan ocksÄ leda till att en hund som redan har diuretika snabbt blir dehydratiserad.

försiktighetsÄtgÀrder

PÄ grund av riskerna för dövhet och koordineringsförlust ska Tobradex inte ges till terapihundar, sök- och rÀddningshundar, hundar som arbetar pÄ gÄrdar eller rancher, gravida hundar, ammande hundar eller valpar. PÄ grund av risken för njurar och lever bör hundar med lever- eller njureproblem eller mycket gamla hundar inte ges Tobradex.


Video: Was ist ein Gerstenkorn und was mache ich dagegen?

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Klipper En SvĂ„r Hunds Klor / Naglar

✔ - Hur Man TrĂ€nar Din Valp För Att AnvĂ€nda En Toalett

✔ - MĂ€nskliga Hudutslag FrĂ„n Hundar Och Katter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!