Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Toxemi Hos Hundar

En vanlig missuppfattning av hundÀgare Àr att toxemi hos hundar endast Àr relaterad till graviditet.


En vanlig missuppfattning av hundÀgare Àr att toxemi hos hundar endast Àr relaterad till graviditet. Medan gravida mÀnniskor och lantbruksdjur kan utveckla infektiös toxemi (preeklampsi) har det inte visat sig förekomma spontant hos gravida hundar, som vanligen Àr relaterade till njursjukdom. Hunt toxemi Àr oftast resultatet av en underliggande sjukdom eller organsvikt och kan vara extremt svÄr att behandla. Det Àr ofta ekonomiskt och kÀnslomÀssigt dyrt för husÀgare och brukar resultera i en dÄlig prognos för hunden.

orsaker

Toxemi hos hundar kan definieras som en helkroppssystemisk infektion som hÀrrör frÄn spridningen av bakterieprodukter eller toxiner i blodet. Orsaker kan variera kraftigt, men börjar i allmÀnhet med en lokaliserad infektionskörningsamok. SÄr som inte Àr ordentligt rengjorda och bandage, tarmsjukdomar som dödar bra mageflora och lÄt dÄlig bakterieflora övermultiplyt och njurfel som inte tar bort toxiner frÄn kroppen genom urinen kan leda till toxemi. Hundar kan utveckla toxemi genom att ta in kemiska eller vÀxtförgiftningar genom matsmÀltningssystemet. Mastit, infektion och inflammation i bröstkörtlarna har ocksÄ visat sig orsaka toxemi hos gravida och ammande hundar.

symtom

I allmÀnhet visar hundar med toxemi vanligtvis symtom pÄ akut allvarlig organsvikt, inklusive gulsot, depression, slöhet och höga feber. Minskade aptit, diarré och krÀkningar Àr ocksÄ vanliga symptom. LÄgt blodtryck, muskelsvaghet, lÄg fekal utgÄng och lÄg urinproduktion kan vara tecken pÄ systemisk infektion. I slutet av sjukdomen kan hunden ha problem med att andas och kan ha en uppbyggnad av vÀtskor i lungorna och bukhÄlan.

Förebyggande / Lösning

Det bÀsta förebyggandet av toxemi hos hundar Àr behandling av den bakomliggande orsaken eller sjukdomen. Det innebÀr att hÄlla sÄr rena och bakteriefria och att följa veterinÀrbehandlingsprotokoll för alla sjukdomar Àr absolut nödvÀndigt. Om toxemi intrÀffar, kommer veterinÀren ofta att sjukhusföra hunden sÄ att hon kan placeras pÄ höga doser av intravenösa antibiotika och ta emot vÀtskor med nÀringsÀmnen. Hunden mÄste ocksÄ övervakas noggrant av veterinÀren sÄ att eventuella nödsituationer kan pÄbörjas vid ett ögonblick.

övervÀganden

Hundar som har upplevt nÄgon form av toxemi och ÄterhÀmtade Àr benÀgna att Äterkomma. De mÄste titta noga hemma för nÄgot tecken pÄ sjukdom och kommer att behöva ses av en veterinÀr nÀr symptom först mÀrks igen.

Varning

NÀrvaron av stora mÀngder toxiner i blodet kan resultera i giftigt chocksyndrom hos hundar. Muskelsvaghet, sÀnkt hjÀrtfrekvens, sÀnkt blodtryck och kroppstemperatur, och pallor i tandköttet och ögonslemhinnan Àr tecken pÄ detta syndrom. Giftig chock Àr extremt svÄr att behandla och kan leda till död eller behovet av eutanasi hos hunden.


Video: AutogestiĂłn - Las cenizas del sol (EP Retratos de un mar de nueces 2013)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - 10 BĂ€sta Hundraser För Stadsborna

✔ - Är Huskies Like Wolves?

✔ - Hur Man SkĂ€rper Wahl Clippers


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!