Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Behandling Av Hundpsoriasis

Psoriasis hos hundar kännetecknas av torr, fläckig skinnig hud som förekommer på mer än en plats.


Psoriasis hos hundar kännetecknas av torr, fläckig skinnig hud som förekommer på mer än en plats. Det kan dyka upp som ljusrosa, röda eller silverskaliga lappar. Psoriasis kan förvärras och smittas om hunden repeterar repetitivt på huden. Flera behandlingar kan hjälpa till.

Matkänslighet

Använd först en elimineringsprocess för att bestämma om ett visst föremål orsakar psoriasis. Hundar kan till exempel utveckla en allergi mot kommersiell hundmat.

Andra känslighetsåtgärder

Andra ämnen kan också orsaka psoriasis som en allergisk reaktion, såsom schampo, loppmedicinering, växter och tyg. Eliminera eventuella ämnen eller produkter som nyligen har introducerats i hundens miljö.

Fuktgivande

Använd högkvalitativa husdjursfuktighetsmedel för att lindra torrhet och minska klåda. Stoppa hunden från att klia, om möjligt.

Stenkolstjära

Kol tjära används vanligtvis av människor för behandling av psoriasis, och kan också användas för hundar. Koldtjära produkter finns i lotioner, salvor och schampon.

Svavel

Svavelinnehållande lerbad kan hjälpa till att behandla psoriasis, enligt University of Maryland Medical Center.

Veterinärhjälp

Titta på ökad spridning av tillståndet eller tecken på infektion. Ta hunden till din veterinär om psoriasisen försämras.


Video:

Du Kanske Ocks√• √Ąr Intresserad Av:

‚úĒ - Vad H√§nder N√§r Hundar Fr√•n Samma Kullkammare?

‚úĒ - Kan Katter √Ąta R√§kor?

‚úĒ - Hur Man Sover Med En Litterl√•da I Ditt Sovrum


√Ėvers√§ttning Dela Detta Med Dina V√§nner!