Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Behandlingar För Vithalsad Spider Bite Hos Katter

Inga kattÀgare vill att deras katter ska bita av en spindel, eftersom beten kan vara obekvÀma och leda till infektion.


Inga kattÀgare vill att deras katter ska bita av en spindel, eftersom beten kan vara obekvÀma och leda till infektion. Vita stjÀrtspindlar Àr bland spindelarter som Àr dödliga för katter, och kan ofta döda ett husdjur med en enda bit. Om din katt har blivit biten av en vitstjÀrtad spindel Àr det avgörande att du agerar snabbt. Spindelbett kan orsaka mycket stora döda vÀvnadsÄr som fortsÀtter att spridas om det inte behandlas omedelbart. Ta din katt till veterinÀren sÄ snart som möjligt, bÄde för att undvika oÄterkallelig skada pÄ din katt och för att sÀtta stopp för smÀrtan.

Behandlingar för vithalsad Spider Bite hos katter: vithalsad

Identifiera en vitstjÀrtad spindel

VitstjÀrtade spindlar kan identifieras av den vita spetsen, som liknar en svans, i slutet av kroppen. MÀn och unga spindlar har ocksÄ randiga ben och upp till fyra vita flÀckar pÄ toppen av buken. Resten av kroppen Àr rödbrun i fÀrg och citronformad. De Àr genomsnittliga mellan 1-2 cm, eller lite under en tum i lÀngd, och som sÄdana Àr lÀtt att upptÀcka bÄde av dig och din lekfulla katt.

Placering av vita stjÀrtspindlar

Finns bara i Australien och Nya Zeeland, föredrar vita stjÀrtspindlar varmt klimat. De kan ofta hittas utomhus under dödbladskrÀv, i ihÄliga stockar och pÄ trÀdens bark. Utomhuskatter har en sÀrskild risk för vita stjÀrtspindelbett, speciellt om du bor i ett skogsomrÄde. Dessa spindlar har ocksÄ anpassat sig till stadsmiljöer, som ocksÄ sÀtter in katter och andra husdjur i riskzonen. I hem kan de hittas under mattor, i klÀdda klÀder och i filtviktar - alla stÀllen dÀr katter gillar att vila. Spindlarna kan klÀmma in i trÄnga utrymmen och kan dÀrför ofta hittas i sprickor och smÄ hÄl. Katter som tycker om ett jaktspel tycker ofta om att tona pÄ vittappar, som provar en bit.

Behandling och symtom pÄ en vitstjÀrtad spindelbit

Eftersom vita tailed spider bites Àr otroligt farliga för kattdjur, Àr det viktigt att du söker hjÀlp av en veterinÀr sÄ snart som möjligt. Det finns inget du ensam kommer att kunna göra för att hjÀlpa din katt. VeterinÀrer kommer att kunna administrera en anti-gift för att minska toxinerna i kattens kropp. Biter kan orsaka mycket smittade sÄr som kan krÀva att din katt Àr sederad för att avlÀgsna all smittad vÀvnad. PÄ vÀgen till veterinÀren, lindra din katts smÀrta genom att applicera en kall kompressor till bettomrÄdet.

Visuella tecken pÄ vithalsad spindelbit kommer att vara en röd kliande klump, svullnad, missfÀrgning runt omrÄdet, blÄsning och sÄrbildning pÄ din kattskinn. IllamÄende, diarré och krÀkningar kan ocksÄ uppstÄ.

Förhindra framtida vitstjÀrtade Spider Bites

Om du bor i ett omrÄde med vita stjÀrtspindlar och hÄller katter, Àr det viktigt att förhindra spindelbett. Utanför ditt hem, raka upp nÄgon bladskrÀp dÀr vita stjÀrtspindlar kan lura. Var noga med att damma upp alla webben du hittar och vakuum noggrant inom nÄgra smÄ sprickor eller hÄl i hemmet. Om din katts sÀngklÀder, repor, skrÀp eller matrÀtt Àr nÀra omrÄden som kan hysa vita stjÀrtspindlar, övervÀga att flytta dem. Var försiktig med att dammsuga dessa omrÄden. Var noga med att skaka ut klÀder kvar pÄ golvet under vilken tid som helst, sÄvÀl som sÀngklÀder, för att hÄlla din katt - och sjÀlv - sÀker.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Döda Mothballs Loppor?

✔ - Hur Kan Jag SĂ€ga Om Min Parakeet Är Lycklig?

✔ - Förteckning Över SĂ€kra Örter För Katter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!