Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Tri-Heart Plus Vs. Heartgard Plus

Heartgard plus och tri-heart plus Àr mÄnatliga mediciner som anvÀnds för att förhindra hjÀrtmaskinfektion och intestinala parasiter hos hundar.


Heartgard Plus och Tri-Heart Plus Àr mÄnatliga mediciner som anvÀnds för att förhindra hjÀrtmaskinfektion och intestinala parasiter hos hundar. HjÀrtorm Àr ett allvarligt och ibland dödligt tillstÄnd för hundar som krÀver svÄr behandling om de Àr kontraherade.

Om Heartworm

HjÀrtor, eller Dirofilaria immitis, överförs till hundar och andra djur genom myggor, som kontrakt dem frÄn blod frÄn andra infekterade vÀrdar. Larverna, kallade mikrofilariae, slÀpps av den vuxna kvinnliga masken i djurets blodomlopp. Hos hundar tar larverna ungefÀr sex mÄnader att vÀxa till vuxna maskar, som kan nÄ upp till 14 inches i lÀngd. Masken kan leva i fem till sju Är i hundens hjÀrta och artÀrer i lungorna och kan orsaka eventuellt hjÀrtsvikt och annan organskada. Symtom hos hundar Àr ibland svÄra att upptÀcka i de tidiga stadierna av infektion, men inkluderar hosta, andningssvÄrigheter, trötthet, grovrock och viktminskning.

AnvÀndande

BÄde Heartgard Plus och Tri-Heart Plus anvÀnds för hundar för att förhindra hjÀrtmask, krokorm och rundmaskinfektion. De aktiva ingredienserna Àr desamma: ivermektin och pyrantel. Medicinerna fungerar genom att eliminera hjÀrtmasklarverna i din hund innan de mognar.

Skillnaden?

Dessa tvÄ lÀkemedel Àr lika och bÄda kommer i förpackningar med sex flavored chewables med olika fÀrgkodade doser av hundvikt. BÄde Heartgard Plus och Tri-Heart Plus har visat sig sÀkra för hundar som Àr sex veckor och Àldre och kan anvÀndas till smÄ hundar och hundar som Àr gravida eller avel. Tri-Heart Plus hÀvdar att erbjuda alla samma fördelar som Heartgard Plus, men till ett lÀgre pris.

Tidsram

BÄde Heartgard Plus och Tri-Heart Plus ska ges till din hund oralt en gÄng i mÄnaden, helst nÀra samma dag. För att vara effektiv mÄste den första dosen av nÄgon ges till din hund inom en mÄnad frÄn den första exponeringen för myggor. Om du byter ut den ena med den andra eller byter frÄn ett annat lÀkemedel, se till att du inte vÀntar mer Àn en mÄnad mellan doserna. Om tiden mellan doser överstiger en mÄnad Àr ivermektinet kanske inte lika effektivt. Precis som med nÄgot lÀkemedel, anvÀnd inte nÄgon efter utgÄngsdatumet.

varningar

Kom ihÄg att bÄda dessa lÀkemedel anvÀnds för att förhindra hjÀrtmaskinfektion, inte att behandla den. Ivermektinet Àr effektivt för att förebygga larvtillvÀxt men kan inte anvÀndas för att rensa befintliga mikrofilaria eller vuxna maskar. Din hund ska testas för en befintlig infektion innan behandlingen pÄbörjas, igen efter sex mÄnader och Ärligen. Om din hund Àr infekterad mÄste den behandlas för att avlÀgsna hjÀrtmaskar och larver innan du börjar en preventiv medicineringsrutin. NÄgra liknande biverkningar hos hundar har rapporterats i kliniska prövningar för bÄde Heartgard Plus och Tri-Heart Plus. Dessa inkluderar depression, slöhet, krÀkningar, anorexi, diarré, pupil dilation, minskad muskelkoordinering, kramp och hypersalivation. Försök visar ocksÄ att vissa Collies Àr mer kÀnsliga för ivermektin vid förhöjda nivÄer Àn andra raser.


Video: Heartgard Plus vs. Iverhart Plus- Which Should I Choose?

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - HemhjĂ€lpmedel För Hundallergier

✔ - Vad Är Slitsarna PĂ„ Hundöron?

✔ - Hur Man Behandlar En Panting Dog


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!