Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Grönsaker För Alger Eaters

Många akvariehobbyister introducerar alger ätare, såsom plecos och havskatt, i sina akvarier för att hjälpa till att styra algernas tillväxt.


Många akvariehobbyister introducerar alger ätare, såsom plecos och havskatt, i sina akvarier för att hjälpa till att styra algernas tillväxt. Medan algenätare huvudsakligen består av alger och sönderfallande växtämnen, för att de ska vara hälsosamma behöver de ett vegetabiliskt tillskott till deras kost. Förutom att erbjuda spirulina flingor eller alger wafers, erbjuda dina alger ätare färskt grönsaker en gång i taget.

Grönsaker för Alger Eaters: tanken

Zucchini

Många alger ätare, särskilt Oto havskatt, njuta av den enstaka skivan av kucchini. Innan du lägger kucchinen i tanken, blanchera den kort i varmt vatten för att mildra grönsaken och ta bort bakterier eller smuts. Sänk bitar av kucchini i tanken, efter att ha låt det svalna helt och placera den någonstans kommer din algerätare att hitta den snabbt. För att ge din fisk maximal tid att njuta av sin behandling, lämna courgetten i tanken i minst en dag men inte mer än två.

Sallad

Många fiskarter, inte bara algerätare, njuter av tillsats av sallad till deras kost. Sallat är en ganska billig grönsak att komma och de flesta livsmedelsbutiker säljer flera sorter. Tänk på att vissa sorter, till exempel isbergsallad, har färre näringsämnen än sådana sallader som romaine eller gröna blad. Blanchera sallad kort innan du placerar den i tanken och säkra den med en vegetabilisk klämma eller väga ner den med något så det sitter på botten av tanken där algerna kan komma till det.

Broccoli

Kokad broccoli är en favorit hos många algerätare, särskilt den gemensamma pleco. Förbered fräsch broccoli genom att koka den tills den är mjuk men inte mushy, sedan spänna den och låt den svalna helt. Skär broccoliens stammar och sjunka dem i tanken för att dina algerätare ska kunna njuta av. Du kan använda toppar av broccoli om du väljer, men det kan vara ganska rörigt att göra så eftersom brösten av broccoli bryts sönder lätt när de är kokta.

Gröna ärtor

Gröna ärter är inte bara en bra grönsak för att komplettera kosten hos dina algerätare, de kan också hjälpa till med att reglera matsmältningen av din andra fisk. Guldfisk kan särskilt dra nytta av fibern i gröna ärtor. Innan du serverar ärtor till din fisk, koka dem i vatten och låt dem svalna. Om du använder snö ärter måste du dela dem efter matlagning och sätta dem i tanken.


Video: Raw Food Diet Documentary - part 1 of 2

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Ofta Gör Quail Lay Ägg?

✔ - Min Hund Kommer Inte Att Låta Andra Hundar Sniffa Honom

✔ - Hur Man Använder Avon Skin Så Mjuk På En Hund För Lopp Och Kontroll


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!